Achter de rug werken

 

“Het is niet te begrijpen: achter onze rug heeft het nieuwe stadsbestuur eind vorig jaar, toen wij als sp.a nog in de meerderheid zaten, de afvalkalender gewijzigd.”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

“Normaal staat daar elke maand een bepaalde activiteit op vermeld.”

“En wat nog erger is: CD&V en Open Vld wijden het aan toeval en geven het niet toe.”

 

 

Hieronder vindt u de perstekst, die sp.a-fractieleider Filip Moers hier rond verspreid heeft.     

Geen 8ste editie van de Veesdere’s Oves?

In 2006, na de  herinrichting en heraanleg van het stadspark en de vesten, nam toenmalig schepen van milieu en natuur Filip Moers het initiatief om via de Veesdere’s Ooves de vesten en het stadspark extra te promoten bij de Truienaren.

Deze laagdrempelige activiteit kende zo een succes dat het  intussen een  echte traditie is geworden. Dranken aan zeer democratische prijzen waardoor  het toegankelijk is voor IEDEREEN, de participatie van het plaatselijk verenigingsleven en de lokale muziekbandjes en orkestjes die via dit evenement de mogelijkheid krijgen om zich extra in de kijker te spelen.

Afvalkalender

Op de jaarlijkse afvalkalender worden de steeds terugkerende evenementen van de stad opgenomen. Op de afvalkalender van 2013 is plots dit evenement verdwenen ondanks het feit dat het toenmalig schepencollege op 14 september 2012 beslist heeft om dezelfde activiteiten te hernemen (zie bijlage de email van de stadssecretaris waaruit duidelijk blijkt dat de reactie van de meerderheid gisteren op de gemeenteraad geen steek houdt)

Geen toeval

Het gaat immers niet alleen over de Veesdere ’s Ooves, ook andere activiteiten van sp.a-schepenen zoals de Spelenkermis & Ballonhappening en Fiësta Tropical zijn van de agenda geschrapt. Bij navraag bij de stadssecretaris krijg ik een zeer formeel antwoord: “Dit is zo niet voorgelegd aan het schepencollege op 14 september. Integendeel, er is voorgelegd en beslist om dezelfde activiteiten te hernemen op de kalender”.

“Dat het nieuwe beleid alle sp.a-initiatieven wenst te bannen en eigen accenten wenst te leggen, daar hebben wij geen probleem mee maar dat ze daar dan ook voor uit komen.

Wij zijn er quasi van overtuigd dat dit  achter de rug van de toenmalige beleidsverantwoordelijken  en stadssecretaris is gebeurd en de waarheid zal wel naar boven komen bij de behandeling van de begroting” aldus sp.a-fractieleider Filip Moers.

Zie ook ‘De Veisdere ’s ooves leeftig: dit moet een traditie worden!’ van 17 september 2009 en “‘De Veisdere ’s ooves Leeftig’ moet blijven” van 5 september 2012 op deze website.