Afscheid dirigent Wilfried De Munter!

Op zaterdag 24 mei 2008 nam Wilfried De Munter, gedurende meer dan 15 jaar vaste dirigent van het koor Amici Cantemus, met een schitterend concert ‘Adios Amigo’ afscheid van Sint-Truiden in de Begijnhofkerk.

Sint-Truiden kan fier zijn op zijn koren.
Uniek zijn de momenten dat zij samen optreden, zoals bijvoorbeeld naar aanleiding van de misvieringen bij de zevenjaarlijkse Trudofeesten of naar aanleiding van het kerstconcert dat vorig jaar voor het eerst georganiseerd werd in de Begijnhofkerk door het koninklijk stedelijk feestcomité.
"Ik hoop dat dit een jaarlijkse traditie wordt.", aldus burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

 

 

 

 

De stad Sint-Truiden doet ook nooit tevergeefs een beroep op deze koren in het algemeen en Amici Cantemus in het bijzonder.
Zo verzorgde Amici Cantemus dit jaar al voor de 38e maal de bloesemwijding.
Dit gebeurde niet minder dan 14 maal onder leiding van Wilfried De Munter.

 

 

Burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger was ook aanwezig op het afscheidsconcert om Wilfried De Munter ‘uit te wuiven’.

 

 

“Bedankt Wilfried voor al die jaren voor uw inzet voor Amici Cantemus, en zo ook voor de stad Sint-Truiden. Wij zijn fier op u.”, besloot Ludwig Vandenhove.

 

 

Wilfried De Munter wordt als dirigent van Amici Cantemus opgevolgd door Philippe Benoit.