Albert Geerts tekent weer bekende kermisfiguren

Voor de editie van de augustuskermis 2012 heeft ere-inspecteur en gewezen plaatsingsmeester van de foren in Sint -Truiden Albert Geerts weer een aantal bekende kermisfiguren getekend.

“Dit was al voor de 3e opeenvolgende keer, dus we kunnen al spreken van een traditie.”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove.

Ik ben bijzonder blij met dit initiatief dat Albert in 2010 genomen heeft.

Voor mij zijn kunst en kermis perfect te combineren, want voor mij is kermis nu éénmaal een bepaalde vorm van folklore en dus kunst.”
Zie de teksten “Kermis en kunst!” van 10 september 2009 en “Kermis en kunst zijn verbonden in Sint-Truiden!” van 31 augustus 2011 op deze website.

Tijdens de officiële receptie van de foorreizigers op donderdag 23 augustus 2012 (nog een initiatief dat genomen is sinds Ludwig Vandenhove burgemeester is van de stad Sint-Truiden vanaf 1 januari 1995!) werden de kunstwerken aan de betrokken families overhandigd: Rudi en Anita Vanbrabant - Vanstraelen, Johan en Rita Deville - Vanden Broeck, Lucien en Louise Meirisonne - Boogmans, Patrick en Regina Albert - Meirisonne en Julien en Gerda Thommis - Evers.

“Beste vriend Albert: weer maar eens bedankt en proficiat!”, besluit Ludwig Vandenhove.

Zie de tekst “Albert Geerts tekent weer een aantal bekende kermisfiguren!” van 31 augustus 2010 op deze website.