Albert Geerts tekent weer een aantal bekende kermisfiguren!

Voor de editie van de augustuskermis 2010 heeft ere-inspecteur en gewezen plaatsingsmeester van de foren in Sint-Truiden Albert Geerts weer een aantal bekende kermisfiguren getekend.


Ik ben bijzonder blij met dit initiatief dat Albert vorig jaar zelf genomen heeft en waar hij een traditie wil van maken.”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove.

Ik was al lang vragende partij om kunst en kermis te combineren, want voor mij is kermis nu éénmaal ook een bepaalde vorm van kunst.”

Zie ook de tekst 'Kermis en kunst!' op deze website.

Tijdens de officiële receptie van de foorreizigers op donderdag 26 augustus 2010 (nog een initiatief dat genomen is sedert ik burgemeester ben van de stad Sint-Truiden vanaf 1 januari 1995!) werden de kunstwerken aan de betrokken families overhandigd: familie Vanlingen-Goeminne, familie Van den Broeck, familie Zeppière-Haenen, familie Dotremont-Franck en de dames José en Josephine Heusdens.

Albert Geerts had nog een verrassing in petto: hij heeft eveneens een tekening gemaakt van huidig schepen van foren en markten Filip Moers.

In al die jaren zijn de foorreizigers echte vrienden geworden van mij en dat is dan ook de reden waarom ze altijd op mij kunnen rekenen, als burgemeester, maar voorheen ook in mijn parlementaire functies als federaal volksvertegenwoordiger en/of senator. Het is trouwens niet toevallig dat de bevoegdheid van foren en markten sinds mijn burgemeesterschap steeds naar een sp.a-schepen is gegaan.

En voor het overige: beste vriend Albert, bedankt en proficiat!”, besluit Ludwig Vandenhove.