Altijd en overal!

Sinds januari 2005 kan u op deze website regelmatig een cartoon vinden, die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij Ludwig Vandenhove zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.
Cartoonist Dré Mathijs laat zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis wat meer in het oog springt.

Altijd en overal!

Heel wat mensen vragen mij nu in deze periode voor de gemeente- en provincieraadsverkiezingen van zondag 14 oktober 2012 of ik het drukker heb dan anders.
Mijn antwoord is NEEN.

Ik ga jaar in jaar uit, week in week uit, dag in dag uit naar alle activiteiten, van welke organisatie of vereniging dan ook, niet enkel in verkiezingsperiodes.

De kiezer heeft dit wel door en is verstandiger dan vele kandidaat-politici en politici denken, die nu ineens overal opduiken.

Politici proberen nu stemmen te krijgen bij alle mogelijke groepen, organisaties en verenigingen, waar ze de voorbije 6 jaar niet of nauwelijks te zien zijn geweest en/of in geïnteresseerd zijn geweest.
Hetzelfde geldt voor de allochtonen en de Sikhsgemeenschap.
Al die jaren hebben de meeste politici zich niets aangetrokken van integratie van allochtonen, maar nu proberen ze wel hun stemmen te winnen.

Ik geraak zelfs nog nauwelijks alleen op de foto voor mijn website.
In deze tijden van gemeente- en provincieraadsverkiezingen is het moeilijk om met een eigen toestel foto’s te laten maken op de talrijke activiteiten waar ik aanwezig ben zonder dat er kandidaten van andere partijen op te zien zijn.
Zie ook de tekst ‘Website Marleen Thijs’ van 22 augustus 2012 op mijn website.

Dit was tot voor enkele weken helemaal geen probleem: de vertegenwoordigers van sp.a/Lijst Burgemeester waren er meestal alleen.

Zie onder andere ook de teksten ‘Uitspraak: Geen aanwezigheidspolitiek, geen interesse’ van 27 augustus 2009 en ‘Het was weer druk!’ van 22 juni 2011 op deze website.