Awards Duurzaam Bouwen

Op maandag 17 februari 2014 reikten de Confederatie Bouw Limburg en Dubolimburg naar aanleiding van de jaarvergadering van de Confederatie Bouw Limburg in het provinciehuis, Universiteitslaan 1 te Hasselt, de Awards Duurzaam Bouwen uit.

Met de awards worden duurzame projecten beloond die gerealiseerd werden op het grondgebied van de provincie Limburg.
Passiefschool ‘t Piepelke in Bilzen kreeg de Award Duurzame School, de familie Reweghs-Cremers uit Lummen was laureaat in de categorie Duurzame Renovatie.

De winnaars kregen hun prijs uit handen van Ludwig Vandenhove, gedeputeerde van Leefmilieu & Natuur, die er toch nog in slaagde aanwezig te zijn ondanks het provinciaal sp.a-congres waarop de lijsten voor de parlementsverkiezingen van zondag 25 mei 2014 goedgekeurd werden.  

Passiefschool ’t Piepelke in Bilzen kreeg de Award Duurzame School.
Deze ‘School Met De Bijbel’ is een compact gebouw met flexibele indeling (gang als speelruimte, flexibele wanden tussen klaslokalen die het gebouw multifunctioneel maken, integrale toegankelijkheid).
Op het vlak van gebruikerscomfort scoort ’t Piepelke heel hoog.

De vakjury kroonde de woning van de familie Reweghs-Cremers uit Lummen – een ontwerp van het Lummense  architectenbureau Houtmeyers -  tot winnaar in de categorie Renovatie 2012
De jury loofde het doordachte totaalconcept waarin de compactheid, de trias energetica (eerst isoleren, dan pas technieken gebruiken waar nodig), de lage energievraag (E-peil E31, zelfs zonder gebruik van zonnepanelen) en de duurzame en ecologische materialen (leem, papiervlokken)  centraal stonden.

 

Zie ook Gratis en onafhankelijk (ver)bouwadvies op Bouwinnovatie van 01-02-2014, DuboLimburg stuurt de huisdokter GRATIS op pad van 14-01-2014 en Award Duurzaam Bouwen van 09-03-2013 op deze website.