Baasje blijft thuis bij ziekte huisdier: het onderzoeken waard

kind met hond thuis

Dat zegt Vlaams parlementslid Ludwig Vandenhove in een reactie op het gegeven dat een huisarts een ziektebriefje voor 14 dagen heeft voorgeschreven voor een werknemer, omdat de hond ziek is

Dokters moeten zich aan hun deontologie houden. Maar honden, katten en andere huisdieren worden meer en meer ingezet bij psychische aandoeningen of burn outs. Daar moeten we als maatschappij ook rekening mee houden.
Laat dit voorval maar aanleiding zijn om dit mee te nemen in interprofessionele en sectoriele gesprekken tussen werknemers en werkgevers.

Nu lijkt het misschien nog een gek idee, maar dat is al vaak zo geweest bij kwesties van dierenwelzijn. Welke reacties kreeg ik niet toen ik in 2002 de eerste dierenpolitie oprichtte in Sint-Truiden?
Ik zal een parlementaire vraag stellen aan de nieuwe minister van Dierenwelzijn over deze aangelegenheid.”

Hieronder vindt u de bijdrage, die hierover op de website van Het Laatste Nieuws staat op zondag 15 september 2019. (1)

  • (1)’Werknemer krijgt ziektebriefje van 14 dagen “omdat hond ziek is”, arts riskeert sanctie’, http://www.hln.be/in-de-buurt/houthalen-helchteren, zaterdag 14 september 2019.
  • Zie onder andere ‘Graag een globaal Limburgs plan voor dierenasielen in Limburg’ van vrijdag 13 september 2019 op deze website.  
  • Foto: Freepik.com