Begaardenpad krijgt zijn beloofde verlichting!

De sp.a in het algemeen en gemeenteraadslid/fractieleider Marleen Thijs en schepen
Filip Moers in het bijzonder hebben in de loop van 2010 heel wat inspanningen gedaan om het Begaardenpad terug open te stellen.

Door het feit dat alle scholen van Zepperen sinds 1 september 2010 geconcentreerd zijn op één grote campus, is er extra schoolverkeer in de Kasteelstraat.
Om de schoolkinderen - met de ingebruikname van het nieuwe schoolgebouw (nieuwe campus) - op een veilige manier de verbinding met de school mogelijk te maken, werd het Begaardenpad - de oude voetweg tussen de Waterkuilstraat en de Kasteelstraat - in ere hersteld en met enkele verschuivingen van het tracé, veilige brugjes en een verlenging tot en over de schoolcampus, passeert het Begaardenvoet- en fietspad de fietsstalling van de schoolcampus in Zepperen.

 

 

 

 

“Om de veiligheid van de schoolgaande jeugd te garanderen en de duurzame verplaatsingen - te voet of met de fiets - te promoten, heeft de sp.a destijds - bij de aanleg van het Begaardenpad - beloofd om werk te maken van aangepaste verlichting.
De bedoeling is dat er duurzame Light Emitting Diode (LED)-verlichting aangebracht wordt, die via sensoren automatisch aan en uit springt.”, zeggen gemeenteraadslid Marleen Thijs, schepen Filip Moers en burgemeester Ludwig Vandenhove.

 

 

“Het college van burgemeester en schepenen heeft dit dossier op vrijdag 15 juni 2012 goedgekeurd.
De verlichting zal geplaatst worden in september, dus voor het ’s morgens langer donker is en ’s avonds vroeger donker wordt.

 

 

Weer een belofte waargemaakt!”

 

 

Zie onder andere ook de tekst “Begaardenvoet- en fietspad in Zepperen krijgt beloofde verlichting” van 16 april 2012 op deze website.