Betalen voor sociale tewerkstelling

De CD&V - N-VA -Open Vld-meerderheid in de Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn (OCMW)-raad heeft beslist dat alle werkgevers -sociale organisaties en privé- werkgevers- een bijdrage moeten betalen als ze OCMW-cliënteel willen tewerkstellen.

“Weer maar eens een afbouw van mogelijkheden om mensen, die het maatschappelijk en/of op de arbeidsmarkt moeilijk hebben, opnieuw op weg te helpen
In plaats van iets te doen aan de toenemende armoedeproblematiek worden in onze stad de maatregelen nog afgebouwd”, zegt gemeente- en OCMW-raadslid Ludwig Vandenhove. “Nochtans is tewerkstelling de beste garantie om aan armoede te ontsnappen of om eruit te geraken, COVID-19 bevestigt dit nog maar eens.”

Tot nu toe moesten enkel echte private ondernemingen betalen als ze iemand tewerkstelden in het kader van artikel 60§7, vanaf nu zullen ook sociale organisaties dat moeten doen, zoals de Kringwinkel OKAZI (De Springplank vzw) of het sociale buurtrestaurant ‘Den Teluur’.

“Onvoorstelbaar om precies weer te besparen op kap van ‘de sukkelaars’. Bovendien is het al moeilijk genoeg om bedrijven en organisaties te overtuigen om bestaansminimumtrekkers tewerk te stellen”, besluit Ludwig Vandenhove.

  • Foto: Shutterstock.com.