Beter laat dan nooit!

“Dit geldt zeker voor de uitbreiding van de buitenschoolse kinderopvang Tutti Frutti, zowel in de school-, als in de vakantieperiodes”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove.


“Bij het begin van deze legislatuur hebben wij de CD&V en vooral Open VLD moeten overtuigen om de buitenschoolse kinderopvang in stand te houden, laat staan uit te breiden.
Uiteindelijk hebben we ze voor onze ideeën kunnen winnen om te verhuizen naar een functioneler en groter gebouw in het centrum (de vroegere verpleegsterschool op de Rummenweg), naast de locatie op de Hasseltsesteenweg in Kortenbos, de opvangcapaciteit uit te breiden, meer personeel aan te werven en te voorzien in het nodige busvervoer.

Nu is er recent een nieuwe uitbreiding gebeurd met vestigingen, zogeheten ‘vlinderpunten’, in Aalst (in ’de Boomhut’ 14 opvangplaatsen), in Brustem (in ‘de Boomhut’ 28 opvangplaatsen en in Het Wijdeland 14 opvangplaatsen) en in Wilderen (in ‘de Zonnebloem’ 28 opvangplaatsen).

Vanaf midden volgend jaar is het de bedoeling dat de kinderen vanuit ‘de Boomhut’ in Brustem verhuizen naar de voormalige pastorij op Kapelhof.

“Hiermee zitten we nu in het totaal aan 277 opvangplaatsen qua buitenschoolse kinderopvang voor gans het grondgebied van Sint- Truiden.”, besluiten schepen van sociale zaken en welzijn
Els Sneijers/> en burgemeester Ludwig Vandenhove.

Zie onder andere ook de cartoon ‘Lijst Burgemeester wil uitbreiding buitenschoolse kinderopvang bij de stad Sint-Truiden!’ van 17 juni 2009 en de tekst ‘Uitbreiding van de buitenschoolse kinderopvang!’ van 13 oktober 2009 op deze website.