Burgemeester praat over de gemeenteraadsverkiezingen met 6e jaars uit het Technicum

Op vrijdag 5 oktober 2012 praatte burgemeester Ludwig Vandenhove in het Politiehuis, Sluisberg 1, met een 30-tal leerlingen van het Technicum (6e jaars) (Katholieke Centrum Scholen Sint-Truiden -(KCST)) en hun begeleiders over de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen van zondag 14 oktober 2012.

De leerlingen uit het 6e jaar Beroeps Secundair Onderwijs (BSO) uit het Technicum hebben voor het vak Project Algemene Vakken (PAV) het thema politiek behandeld en door middel van groepswerk en straatinterviews een lijst gemaakt over de sterke punten en de werkpunten voor de stad Sint-Truiden.

Ludwig Vandenhove: “Ze legden beide lijstjes aan mij voor en vroegen mij om een reactie. Zo kwamen het gebrek aan fuifruimte, de overlast en de subjectieve onveiligheid, de drugsproblematiek, het gevoerde federale asielbeleid, de verlaging van de Gemeentelijke Administratieve  Sancties (GAS)- boetes tot 14 jaar, de werking van de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken  en de drukke agenda van een burgervader aan bod.

’ s Morgens had ik ook al bezoek gekregen van een klas van Onthaalonderwijs Anderstalige Nieuwkomers (OKAN) van dezelfde instelling.

Het is goed dat kinderen en jongeren zo vroeg mogelijk met politiek en maatschappelijke thema’s geconfronteerd worden buiten, maar zeker ook in verkiezingsperiodes. Bovendien zijn gemeenteraadsverkiezingen daartoe het ideale middel, omdat zij het meest leven bij de bevolking.
Hoe dikwijls heb ik dit al niet gezegd en geschreven, ook op deze website?”

Zie onder andere ook de teksten ‘Meer aandacht voor maatschappelijke vakken en/of problemen en voor de toenemende armoede!’ van 10 oktober 2008 en ‘Debat met de kinderraad’ van 5 november 2008 op deze website.