Café Den Haspel blijft bestaan!

Er was lang sprake dat volkscafé Den Haspel in Runkelen zou verdwijnen, omdat Jenny en Roger ermee zouden stoppen. Een echt volkscafé in Sint-Truiden is echter gered, want dochter Sonja en schoonzoon Erik hebben het overgenomen.


Op vrijdag 30 september 2011 was het zover: het officiële einde van de uitbating van café Den Haspel door Jenny en Roger en het begin van een nieuwe uitbating door dochter Sonja en schoonzoon Erik.

“Dit is een goede zaak”, zegt burgemeester
Ludwig Vandenhove/>. “Immers, met het sluiten van Den Haspel dreigde één van de meest typische volkscafés van Sint-Truiden te verdwijnen.

Ik wil Jenny en Roger van harte proficiat wensen voor hun meer dan 50 jaar café en Sonja en Erik veel succes toewensen.

En ik ben er zeker van dat Jenny en Roger nog vaak in het café te vinden zullen zijn.

Roger, zelf Den Haspel genoemd, heeft weinig keuze in een café dat zijn naam draagt.”

Burgemeester Ludwig Vandenhove was, samen met gemeenteraadslid-fractieleider Marleen Thijs, Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn (OCMW)-raadslid Ann Knaepen en schepen Filip Moers bij de opening aanwezig.
Zij kropen zelfs even achter de toog om de eerste glazen mee te tappen.

“Ik heb gezorgd voor een origineel geschenk bij deze overname.”, aldus Ludwig Vandenhove.
De cartoons, die Dré Mathijs twee jaar geleden gemaakt heeft van Sonja en Jenny naar aanleiding van het weekend van de volkscafés, had ik bijgehouden voor dit ‘heugelijke moment’.
Beiden waren compleet verrast.”
Zie ook de teksten op deze website ‘Volkscafés: ik zal er (weer) zijn!’ van 21 oktober 2009 en ‘Dré Mathijs maakt cartoons voor volkscafés!’ van 25 januari 2011.

Zie onder andere ook de teksten ‘Viergemeentenpunt’ van 2 oktober 2008 en ‘4 burgemeesters voor gouden echtpaar’ van 29 september 2009 op deze website.