Cartoon: 1 MEI!

Sinds januari 2005 kan u op deze website regelmatig een cartoon vinden, die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij Ludwig Vandenhove zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.
Cartoonist Dré Mathijs laat zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis wat meer in het oog springt.

1 MEI!

“Ja, vandaag kan u mij in Dilsen-Stokkem vinden waar dit jaar de provinciale 1 mei–viering van de Socialistische Gemeenschappelijke Actie (SGA)–Limburg doorgaat.”, zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove.

Deze jaarlijkse ‘betoging’ blijf ik iets bijzonders vinden.
Het is voor mij altijd een blij en plezant weerzien met zoveel militanten.
Na meer dan 30 jaar actief te zijn, ken ik nogal wat mensen binnen de Beweging.

Op 1 mei hoor je bij manier van spreken even vaak op één dag de Internationale als anders op een heel jaar, maar ze blijft mij elke keer opnieuw ontroeren. Of zoals Daniel Termont, burgemeester van Gent, het verwoord heeft in De Morgen van 28 april 2012: “Ik krijg nog altijd kippenvel van de Internationale”.

Ik wens iedereen een prettige (verlof)dag, maar hoop tegelijkertijd dat iedereen haar/zich herinnert wat de betekenis van die extra vrije dag is.”

Zie onder andere ‘Cartoon: 1 Mei: niet vergeten vanwaar het komt!’ van 1 mei 2012 op deze website.