Cartoon: "Halloween"

Sinds januari 2005 kan u op deze website regelmatig een cartoon vinden, die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij Ludwig Vandenhove zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.
Cartoonist Dré Mathijs laat zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis wat meer in het oog springt.


“Halloween”

Halloween, overgewaaid vanuit de Verenigde Staten, was bij ons enorm populair op het einde van de jaren negentig van vorige eeuw en in het begin van deze eeuw.

Halloween heeft een zeer rijke en tevens ver in het verleden reikende geschiedenis.
Halloween mag worden beschouwd als één van de oudste feestdagen tot op vandaag, met wortels, die duizenden jaren terug gaan.
Het is een combinatie van drie feesten: ‘Allerheiligen’ en ‘Allerzielen’ (Christendom), ‘Samhain’ (Kelten) en ’Pomona’ (Romeinen) en die elk door de eeuwen heen hun stempel gedrukt hebben op dit winterfeest.

Er is dus een verband tussen Halloween en Allerheiligen en Allerzielen.

Ondanks de dalende populariteit van Halloween, ook commercieel en economisch, zijn er heel wat buurtcomités, (jeugd)verenigingen, oudercomités van scholen etc., die bepaalde activiteiten rond Halloween organiseren. Zo gaan er dit weekend in Sint-Truiden een 15-tal evenementen door.

Ik wens hen veel succes, veel volk en ook veel ‘gegriezel’.”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove.
“Ik zal er, zoals op alle activiteiten in onze stad, als ‘burgervader’ zoveel mogelijk proberen op aanwezig te zijn.”

 

Tags: