Cartoon: Handige toeristische gids over Sint-Truiden!

Sinds januari 2005 kan u op deze website wekelijks een cartoon vinden die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij
Ludwig Vandenhove/> zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.

Cartoonist Dré Mathijs laat elke week zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis van die week wat meer in het oog springt.


De cartoons van 2005, 2006 en 2007 werden telkens tentoongesteld. In 2005 en 2006 werd er zelfs een cartoonboek gedrukt.
Wil je nog een exemplaar van het eerste cartoonboek ‘Een jaar Ludwig ludiek’ of van het tweede cartoonboek ‘Twee jaar Ludwig ludiek’ ontvangen, stuur dan een e-mail met je adres naar burgemeester@sint-truiden.be en je krijgt zo snel mogelijk een exemplaar toegestuurd (zolang de voorraad strekt).



Handige toeristische gids over Sint-Truiden!

Er zijn al heel wat boeken over Sint-Truiden geschreven, vooral historisch.

“Zelf heb ik in 2000 naar aanleiding van het millennium, het initiatief genomen om een boek te publiceren met bijdragen van verschillende auteurs, waarin de stad Sint-Truiden in diverse aspecten, zowel historisch, als actueel, beschreven wordt”, aldus burgemeester-federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

“Volgens mij is er nog één boek(je), dat nog écht ontbreekt in de collectie van publicaties over Sint-Truiden, met name een eenvoudige, in mensentaal geschreven toeristische gids over Sint-Truiden.
De basis hiervan kunnen de rondleidingen zijn, die de toeristische gidsen van Sint-Truiden geven. In die zin heb ik hen dan ook gevraagd om over dit idee van mij na te denken."

De bedoeling zou moeten zijn om zulke publicatie zo goedkoop mogelijk te houden zodanig dat elke bezoeker en/of toerist, die Sint-Truiden aandoet, zich deze brochure zou kunnen aanschaffen.
En uiteraard ook de Truienaar, die zo haar/zijn stad (nog) beter kan leren kennen!

De teksten hierin zijn belangrijk, maar vooral ook de foto’s, die Sint-Truiden op een overzichtelijke, visuele manier moeten weergeven voor de bezoeker of toerist.

Deze publicatie past perfect naast de 2 geogidsen, die we de komende jaren eveneens gaan uitgeven, enerzijds één over de diverse deelgemeenten van Sint-Truiden, anderzijds één over het centrum van de stad.

Zie ook de tekst 'Geogids voor Sint-Truiden!' op deze website.

Tags: