Cartoon: Kerstmarkt 2012

Sinds januari 2005 kan u op deze website regelmatig een cartoon vinden, die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij Ludwig Vandenhove zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.
Cartoonist Dré Mathijs laat zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis wat meer in het oog springt.

Kerstmarkt 2012

Van vrijdag 7 december 2012 tot en met zondag 30 december 2012 is er de inmiddels traditionele kerstmarkt op de Groenmarkt in Sint-Truiden.
Voor de 3e keer op rij is er een ijspiste.

Hieronder vindt u de bijdrage van waarnemend burgemeester Johnny Vangrieken en titelvoerend burgemeester Ludwig Vandenhove in ‘De Weekkrant’ (Kerstkrant) van woensdag 5 december 2012.

Sint-Truiden middenstandsstad!

Sint-Truiden is een stad waar het handelsgebeuren, naast de fruitsector en de industrie, belangrijk is: de middenstand, de horeca, de wekelijkse zaterdagmarkt,etc. Dit geldt het ganse jaar door, dus ook tijdens de kerst- en nieuwjaarsperiode

Als stadsbestuur investeren wij bewust in heel wat evenementen (‘in Sint-Truiden is altijd iets te doen’).
Bezoekers en toeristen, die bij deze gelegenheid onze stad aandoen, komen op andere momenten terug om te winkelen en/of om een gezellig café of terrasje te doen.

Deze kerstmarkt, in een organisatie van de vzw Trud’Or, past hier perfect in.
Voeg daar nog bij dat we dit jaar weer een ijspiste hebben.

We heten iedereen hartelijk welkom in Sint-Truiden om ten volle van de kerst- en nieuwjaarssfeer te genieten en wensen u en allen, die u dierbaar zijn nu reeds een zalig kerstfeest en een gelukkig Nieuwjaar.

Zie ook www.trud’or.be.

Zie onder andere ook de tekst “Ijspiste groot succes!” van 8 januari 2012 op deze website.