Cartoon: oef vakantie!

Sinds januari 2005 kan u op deze website wekelijks een cartoon vinden die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij
Ludwig Vandenhove/> zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.
Cartoonist Dré Mathijs laat elke week zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis van die week wat meer in het oog springt.

De cartoons van 2005, 2006 en 2007 werden telkens tentoongesteld. In 2005 en 2006 werd er zelfs een cartoonboek gedrukt.
Wil je nog een exemplaar van het eerste cartoonboek ‘Een jaar Ludwig ludiek’ of van het tweede cartoonboek ‘Twee jaar Ludwig ludiek’ ontvangen, stuur dan een e-mail met je adres naar burgemeester@sint-truiden.be en je krijgt zo snel mogelijk een exemplaar toegestuurd (zolang de voorraad strekt).

Oef vakantie!


Ja, ik ben ook nog eens met verlof!
Van 22 juli tot en met 3 augustus 2008 trek ik er even tussenuit.

De reis gaat dit jaar naar Spanje, meer bepaald naar Catalonië/Barcelona, maar eerst verblijf ik nog enkele dagen in Frankrijk, in Languedoc-Rousillon.

Het is de eerste maal dat ik Spanje bezoek.
Vermits ik al zoveel positiefs over Barcelona gehoord heb, wil ik het zelf ook wel eens bezoeken.

Vakantie betekent voor mij actief blijven, hoe zou dit ook anders kunnen als workaholic?
Dus veel bezoeken afleggen, plaatselijke gebruiken en gewoonten bekijken en vooral zelf proberen de sfeer op te snuiven, wat schrijven en ideeën opdoen en vooral veel lezen.
Naast kranten en tijdschriften, heb ik een zevental boeken mee (om en bij de 3000 pagina’s!): vooral literatuur over nationale en internationale politiek, maar er zitten onder andere ook het boek bij dat ex-tourbaas Jean-Marie Leblanc schreef over de Tour de France en het boek over de briefwisseling tussen Hugo Claus en Simon Vinkenoog.

Voor wie mij goed kent, klinkt dit misschien raar, maar ik ben echt aan verlof toe.
Dit heeft te maken met het feit dat ik het afgelopen politiek jaar echt hard gewerkt heb (nog harder dan anders!), maar vooral met het gegeven dat ik mij in toenemende mate zorgen maak over waar onze maatschappij naartoe gaat en over de actuele politieke situatie in België en Vlaanderen.
Gezien het dalend respect vanuit de bevolking voor de politiek, zal een gedeelte het wel pretentieus vinden als je als politicus zegt dat je hard werkt.

Ik heb mij jaren echt afgevraagd of een politicus, die er (altijd) voor de bevolking moet zijn, wel recht heeft op verlof.
Ik ben daar nu uit: een politicus is ook maar een mens en heeft inderdaad recht op verlof!

Alleszins zal ik, zoals andere jaren, terugkeren met een aantal ideeën, die ik zowel als federaal volksvertegenwoordiger, als als burgemeester zal proberen te verwezenlijken.
Hopelijk merkt u er iets van, want dan is mijn vakantie, ook voor u, positief!  

Tijdens mijn verlof blijven een aantal (kabinets)medewerkers stand-by en ik zal het ook wel weer nu niet kunnen laten om regelmatig te informeren ‘of alles in orde is’.

Voor iedereen een prettig verlof, in Sint-Truiden of elders!

Tags: