Cartoon: Stadsbestuur van Sint -Truiden stuurt ‘Warme Winterse Wensen’!

Sinds januari 2005 kan u op deze website regelmatig een cartoon vinden, die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij Ludwig Vandenhove zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.
Cartoonist Dré Mathijs laat zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis wat meer in het oog springt.

Stadsbestuur van Sint -Truiden stuurt ‘Warme Winterse Wensen’!
 

 

 

“Gelukkig 2012 voor u en allen, die u dierbaar zijn en dat al uw wensen mogen uitkomen.”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove.

“Ik pleit elk jaar in de talrijke speeches, die ik bij nieuwjaar (moet) hou(den), voor solidariteit en verdraagzaamheid en dat het niet enkel bij woorden mag blijven, die meestal snel vergeten worden, vaak al op de receptie, die op dat soort traditionele toespraken volgt.
Dit jaar, gezien de huidige economische toestand, vind ik dat we als stadsbestuur van Sint -Truiden iets verder moeten gaan.”

Sint-Truiden is een warme, solidaire en gastvrije stad.
Het stadsbestuur wil dit in deze donkere wintermaanden nog eens extra belichten met de campagne ‘Warme Winterse Wensen’.

Het stadsbestuur heeft een specifieke slogan ontwikkeld, die in de maanden december (2011) en januari (2012) in Sint-Truiden op heel wat plaatsen en via heel wat kanalen te zien (was) is: ‘Warme Winterse Wensen’.
Hierbij werd een beeld ontwikkeld dat de boodschap ondersteunt.
Overal in het stadsbeeld zijn deze wensen zichtbaar: grote spandoeken in de 17 grote kaders, die in het centrum en in de deelgemeenten opgesteld staan, grote borden aan de invalswegen, spandoeken op de Grote Markt, de cover van het informatieblad van december en de nieuwjaarskaarten van het stadsbestuur.

De wereldwijde financiële en economische crisis maakt pijnlijk duidelijk dat onze welvaart en ons welzijn broos en vergankelijk zijn.
Er zijn heel wat gemiddelde burgers, die zich zorgen maken om hun spaargeld of om de toekomst van hun (klein)kinderen.
Solidariteit is een essentieel gegeven om uit de huidige financiële en economische crisis te geraken. En solidariteit begint in onze eigen omgeving.
Dichtbij ons, zelfs in de eigen familiekring, in de eigen vrienden- of kennissenkring en/of in de eigen buurt, zijn er heel wat personen en/of gezinnen, die het moeilijk hebben, vaak zonder dat we het beseffen. Het gaat zowel over Truienaren, als over allochtonen.

Ondanks alle beleidsmaatregelen en initiatieven vanuit de diverse overheden en instanties, ook vanuit de stad Sint-Truiden, slagen we er niet in om het probleem van de (kans)armoede onder controle te krijgen. Integendeel, alle cijfers bevestigen dat het groter wordt in België, Vlaanderen, Limburg en tevens in onze eigen stad Sint-Truiden. Nochtans is onze levensstandaard (nog) voldoende hoog om ervoor te zorgen dat iedereen bij ons aan alle basisbehoeften zou kunnen voldoen.

Tijdens de eindejaarsperiode, rond Kerstmis en Nieuwjaar, wordt er altijd meer aandacht besteed aan deze groep, die het moeilijk heeft in onze samenleving, zeker in de media.
De realiteit is vaak anders: wij moeten altijd, het hele jaar door, aandacht hebben voor deze bevolkingscategorie.
In Sint-Truiden proberen we dit door een specifiek beleid, maar tevens door een horizontale aanpak over alle beleidsniveaus heen.
Zie de tekstEen globaal armoedeplan voor Sint-Truiden!’ van 16 november 2008 op deze website.  

‘Warme Winterse Wensen’ past bij ons solidair, gastvrij en verdraagzaam imago van de stad. En voor alle duidelijkheid: deze campagne is niet ontwikkeld door een duur reclamebureau, maar is een initiatief van onze eigen jeugddienst en informatiedienst.

“Met deze boodschap willen we iedereen, zowel inwoner als bezoeker, laten weten dat Sint-Truiden een warme stad is, waar de mensen solidair zijn en nog echt om elkaar geven.”, zegt Ludwig Vandenhove.

“Sint-Truidens dichter Jan Goffa heeft er speciaal een gedicht rond gemaakt, waarvoor ik hem wil bedanken en proficiat wensen.
Ik wil het u zeker niet onthouden.”

Warme winterse wensen

een witte Kerst, een fijn Nieuwjaar
ik wens het jullie altegaar
een gezond lichaam, een gezonde geest
het werk deugdzaam, ’t leven een feest!

moge de zon uw daken strelen
vooral dan uw Volta-panelen
en dat de turbine flink spint
onder een zoele westenwind

hopelijk blijft Limburg bronsgroen
en raakt u aan een brugpensioen
waarbij u, spijts de spookverhalen,
nog vlot met Euro’s mag betalen

vermijd de drukte, poespas en stress
betreed de stad als prins of prinses
koester uw gouw, enig en groot
zijn fruit, zijn volk…rassen apoat!

Warme winterse wensen! 

Zie onder andere ook de tekst ‘Elke maand het stedelijk informatieblad in de bus!’ van 16 december 2011 op deze website.

Hierover is een artikel verschenen in De Streekkrant van woensdag 7 december 2011, op Het Nieuwsblad Online van vrijdag 9 december 2011, in Het Laatste Nieuws van zaterdag 10 december 2011 en in De Standaard en Het Nieuwsblad van dinsdag 13 december 2011.

 

Tags: