Causerie met Eddy Baldewijns!

Op dinsdag 10 maart 2009 was Eddy Baldewijns te gast op een avondcauserie georganiseerd door de Vriendenkring van het Koninklijk Atheneum Sint-Truiden (KAST).
Burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove had hem uitgenodigd als voorzitter van die vriendenkring.

Een 60-tal aanwezigen (leerlingen en volwassenen) luisterden naar de uiteenzetting van (onder andere) voormalig minister van Onderwijs Eddy Baldewijns in zijn nieuwe functie als voorzitter van de Raad van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap.
Het was de eerste keer, sinds zijn aanstelling in december van vorig jaar, dat Eddy Baldewijns in die hoedanigheid publiekelijk sprak.

 

Hij lichtte zijn visie toe op de toekomst van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap in het algemeen en in de regio Sint-Truiden in het bijzonder. Ook ging hij in op de specifieke normen en waarden van het net.

 

Nadien kregen de aanwezigen ruim de gelegenheid om vragen te stellen aan Eddy Baldewijns.
De leerlingen hadden al op voorhand een aantal vragen voorbereid.
Het geheel werd gemodereerd door ex-radiojournalist van de Vlaamse Radio- en Televisieomroep (VRT) Marcel Kerff.

 

 

 

 

 

“Als Vriendenkring van het KAST proberen we een 3-tal causerieën per schooljaar te organiseren. Zo waren in het verleden misdaadauteur Pieter Aspe en de hoofdredacteurs/journalisten Luc Vanderkelen (Het Laatste Nieuws) en Eric Donckier (Het Belang van Limburg) te gast.
Het past in het concept van ‘brede school’ waarbij we zoveel mogelijk activiteiten doen om de school (en vooral de leerlingen) in te bedden in een zo ruim mogelijk maatschappelijk kader. Bovendien geloof ik in deze tijd van toenemende digitalisering, informatisering en mediatisering dat we terug traditionele discussie-, debat- en/of informatieavonden moeten organiseren. Ik doe dat ook vanuit andere functies (bijvoorbeeld militaire academie, politieacademie, etc.).”, aldus Ludwig Vandenhove.

 

 

“Dat Eddy Baldewijns ditmaal onze gast was, doe mij extra plezier.”, zegt Ludwig Vandenhove. “Tussen ons is er immers een erg persoonlijke band. Zo heb ik jaren met hem samengewerkt binnen Centrale voor Socialistisch Cultuurbeleid (CSC)-Vormingswerk, het huidige Curieus (hij was voorzitter en ik was secretaris in Limburg) en ben ik hem bijna 10 jaar geleden opgevolgd als federaal volksvertegenwoordiger toen hij adjunct-secretaris-generaal van de Benelux werd.”