CD&V en Open VLD bekennen weer maar eens kleur (maar welke?)

“Zij hebben dat al dikwijls gedaan”, zeggen schepen Johnny Vangrieken en burgemeester Ludwig Vandenhove, “maar nu nog maar eens ten opzichte van het verenigingsleven in het algemeen en de verenigingen op het kasteeldomein ‘Terbiest’ in het bijzonder.”

Tijdens de Sint-Truidense gemeenteraad van maandag 18 april 2011 heeft Lijst Burgemeester (sp.a -Groen!) voor de tweede maal (de eerste keer werd het voorstel weggestemd) geagendeerd om de op het kasteeldomein Terbiest gevestigde verenigingen een huurcontract van 9 jaar aan te bieden, hetgeen logisch is, gezien de huurcontracten, die andere organisaties en vooral sport- en voetbalclubs hebben met de stad Sint-Truiden.
Zie de tekst ‘Langere huurovereenkomst voor de verenigingen op het kasteeldomein ‘Terbiest’?’ van 13 april 2011 op deze website.

 

 

 

 

 

 

 

Lijst Burgemeester (sp.a - Groen!) haalde deze keer zijn slag thuis, ook al omwille de interne verdeeldheid binnen CD&V en Open VLD.

 

 

 

“En die 2 partijen hebben de intentie (en wellicht al een akkoord!) om de komende legislatuur de stad Sint-Truiden te besturen.
Dat zal ‘een goed bestuur’ worden.”, zeggen Johnny Vangrieken en Ludwig Vandenhove.

 

 

 

Wellicht willen CD&V en Open VLD ook weer ‘luchtkastelen bouwen’ op het kasteeldomein Terbiest, zoals er al zovele zijn aangekondigd, bijvoorbeeld op de stationssite, maar waarvan nog geen enkele steen is gelegd.

 

 

 

Wij blijven garant staan voor betaalbare projecten op mensenmaat, zoals nu weer deze grotere zekerheid voor de verenigingen op het kasteeldomein Terbiest.”, besluiten Johnny Vangrieken en Ludwig Vandenhove.

 

Hierover is onder andere ook een item verschenen in Het Laatste Nieuws van 20 april 2011.

 

 

 

Zie onder andere ook de teksten ‘Daar komen de schutters!’ van 24 juni 2009, ‘Sint-Truiden gaat verder met de uitbouw van de petanquesport!’ van 22 oktober 2009 en ‘De ridder van de barakken doet het weer!’ van 22 september 2009 op deze website.