CD&V-Open Vld gaan in de fout bij (her)samenstelling GECORO

“Onvoorstelbaar hoeveel administratieve fouten, naast de politieke, het CD&V-Open Vld-bestuur in Sint-Truiden maakt.”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.
“Nu weer bij de (her)samenstelling van de Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening (GECORO).”

sp.a-fractieleider Filip Moers heeft per mail een klacht zowel aan het Agentschap Binnenlands Bestuur, als aan de Vlaamse Ombudsdienst gestuurd. Het punt werd daarom van de agenda van de gemeenteraad vaan maandag 27 januari 2014 gehaald wegens 'onvolledig'.

U kan de mail hieronder lezen.

Geachte,

Op 27 juni 2013 werd bij de gouverneur een klacht neergelegd omdat de politieke fracties niet uitgenodigd werden op de GECORO, iets wat nochtans decretaal opgelegd wordt. Uit het antwoord van het Agentschap Binnenlands Bestuur bleek dat ik mij voor deze aangelegenheid moest wenden tot de Vlaamse ombudsdienst, wat ook gebeurde. Sindsdien is de GECORO niet meer samen gekomen en werd wel nog  advies verstrekt door de voorzitter zelf zonder de GECORO samen te roepen.

Gelet op het voorgaande richt ik mij nu tot beide instanties teneinde geen tijd te verliezen. Op de gemeenteraad van 21 oktober 2013 werden  de maatschappelijke geledingen van de GECORO goedgekeurd. We zijn nu 3 maanden later en de effectieve samenstelling staat aanstaande maandag 27 januari 2014 geagendeerd op de gemeenteraad.
In bijlage laat ik u de documenten geworden op basis waarvan wij moeten oordelen of wij akkoord gaan met dit voorstel.

Dit dossier is volgens ons niet volledig en beantwoordt absoluut niet aan artikel 21 van het gemeentedecreet. Op de gemeenteraad van 21 oktober werden meer doelgroepen binnen de geledingen aangeduid dan nu vervat zitten in het voorstel. In het dossier is geen enkel overzicht te vinden welke doelgroepen binnen de geledingen een kandidatuur hebben ingediend en wie men om welke reden wel of niet heeft weerhouden.
Nog erger is het gesteld met het voorstel van de deskundigen. Enkel de namen van de deskundigen, waarvan sommigen totaal onbekend,  zitten in het dossier. Op geen enkele manier wordt de 'deskundigheid' van de voorgestelde kandidaten aangetoond of onderbouwd. Geen adres, geen curriculum vitae geen overzicht van eventuele andere kandidaten...

Zoals blijkt in bijgevoegde email, hebben wij ons zeer constructief opgesteld en namen wij genoegen om ons de essentiële informatie alsnog te bezorgen voor de fractievergadering van dinsdag 21 januari (gisterenavond) ter voorbereiding van de gemeenteraad van 27 januari 2014. Men is hier  niet op ingegaan want de gevraagde stukken werden niet bezorgd.

Teneinde  een klacht te voorkomen vragen wij dringend uw bemiddeling om dit dossier af te voeren en tegen volgende gemeenteraad opnieuw te laten agenderen met alle noodzakelijke en relevante stukken.

Dank bij voorbaat!

Filip Moers
sp.a-fractieleider

sp.a heeft weer maar eens gelijk.”, besluit Ludwig Vandenhove.

 

Zie ook Stadsbegroting 2014 van 07-01-2014 op deze website.