Concrete timing inzake de uitvoering van de evaluatie van de politiehervorming!

Een concrete uitvoering inzake bepaalde maatregelen, die in het evaluatierapport van 10 jaar politiehervorming van de federale politieraad staan: dat was de teneur van de tussenkomst, die burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger
Ludwig Vandenhove op woensdag 24 februari 2010 deed in de commissie voor de Binnenlandse Zaken, de Algemene Zaken en het Openbaar Ambt in de Kamer van Volksvertegenwoordigers.

Ludwig Vandenhove:”Het is beleidsmatig en politiek niet ernstig dat er, bijna een jaar na de publicatie van dit evaluatierapport, nog steeds geen concrete maatregelen genomen zijn, voortvloeiend uit de conclusies van dit rapport.
Bij de (verdere) bespreking van dit evaluatierapport op woensdag 24 februari 2010 in de commissie voor de Binnenlandse Zaken, de Algemene Zaken en het Openbaar Ambt heb ik dit nogmaals aangekaart bij minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom.
Beloftes zijn één zaak (bijvoorbeeld op het vlak van de herwaardering van de wijkinspecteur, de aanpassing van de zogeheten Katholieke Universiteit Leuven (KUL)-norm, de aanpassing van de opleidingen, etc.), concrete realisaties een andere.

 

 

 

 

Samen met een aantal collega-parlementsleden heb ik de minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom duidelijk gevraagd naar een concrete timing en naar een verder concreet werkschema in de commissie voor de Binnenlandse Zaken, de Algemene Zaken en het Openbaar Ambt om deze evaluatie te bespreken en in de praktijk om te zetten.”

 

 

Zie onder andere ook de tekst ‘Meer aandacht voor de aanbevelingen van het Comité P!’ van 22 februari 2010 op deze website.