Connectera

Op vrijdag 4 april 2014 zal het eerste en tot nu toe enige Nationaal Park in ons land officieel een hoofdtoegangspoort hebben.
Op het vroegere mijnterrein in Eisden (Maasmechelen) / Lanklaar (Dilsen-Stokkem) wordt dan Connectera geopend.

De verwachtingen zijn hooggespannen.”, zegt gedeputeerde voor leefmilieu, voorzitter van de vzw Regionaal Landschap Kempen en Maasland en de stuurgroep Bipool Eisden-Lanklaar en ondervoorzitter van de stuurgroep Nationaal Park Hoge Kempen Ludwig Vandenhove.
Het hele project samen moet één van de belangrijkste aantrekkingspolen van Limburg worden.”

Waarom heet de hoofdpoort Connectera?
“In het verleden werd ‘bipool Eisden-Lanklaar’ gebruikt, maar wij beseften ook wel dat dit niet bepaald sexy was. Dus zijn we aan het brainstormen gegaan en kwamen we bij Connectera: verbinden met de aarde, met de natuur. Het klinkt ook internationaal. En het bestond nog niet, we hebben het gegoogled. Het staat ook voor re-connecteren: opnieuw de verbinding maken, van ecologie, de mens, biodiversiteit, economie, ...”, aldus Robert Majchrowicz van het Nationaal Park Hoge Kempen.

In de weekendeditie van Het Belang van Limburg van zaterdag 8 en zondag 9 februari 2014 werd er in HBvLPLUS extra aandacht besteed aan het Nationaal Park.

Ludwig Vandenhove zei daarin het volgende: “Het Nationaal Park heeft nu z’n uithangbord, het was nodig dat het letterlijk zichtbaar werd: mensen moeten ‘iets’ kunnen zien, hebben een echte toegang nodig. Aan de andere kant is dat natuurlijk een beetje jammer, het gebied is zo bijzonder dat het vanzelf bezoekers zou moeten aantrekken. Maar dit is een goed compromis, het bewijs dat het niet altijd heel groot en duur moet zijn.” 

Hieronder vindt u het volledige artikel.





 

Zie onder andere Nationaal Park Hoge Kempen krijgt opnieuw Europese felicitaties van 19-12-2013 en Reeds meer dan 4500 bezoekers bij Connecterra van 26-09-2013 op deze website.