Consequent optreden!

“Tegen ernstige bouw- of milieuovertredingen moet consequent opgetreden worden”, zeggen sp.a-fractieleider Filip Moers en gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

“Van de huidige CD&V en Open Vld-meerderheid in Sint-Truiden verwachten wij zulk moedig en consequent handhavingsbeleid niet.
Een mooi voorbeeld is de illegale ophoging van de Molenbeekvallei tussen de rotonde van Stayen en de Volmolen zonder dat er opgetreden wordt.”, aldus Filip Moers en Ludwig Vandenhove.

Hieronder vindt u de perstekst, die sp.a Sint-Truiden hieromtrent verspreid heeft.

sp.a vraagt onderzoek naar ophoging Molenbeekvallei

Tussen de rotonde aan Stayen en de Volmolen wordt al maanden grond aangevoerd met de bedoeling het maaiveld op te hogen. Deze mogelijk illegale ophoging zal een ernstige verstoring van het waterhuishouden in dit gebied tot gevolg hebben. Naar verluidt zou er op de stadsdiensten geen bouwvergunning voor afgeleverd zijn.

sp.a-fractieleider en voormalig schepen van milieu & natuur Filip Moers is er niet over te spreken dat de aanvoer van grond al geruime tijd oogluikend wordt toegestaan.

“Vorige week heb ik de zaak aangekaart via de stadsdiensten. Als er de volgende dagen niet wordt tegen opgetreden, zal ik mij richten tot Bouwinspectie Vlaanderen.

In het verleden hebben we een bijzonder streng beleid gevoerd rond dergelijke ingrepen. Zelfs tot het verbieden van de uitvoering van een verkaveling. Dit valleigebied heeft op het gewestplan de bestemming van landschappelijk waardevol agrarisch gebied en kan bij zware regenval plaats bieden als de beek uit haar oevers treedt. Door deze ophoging zal het water andere oorden opzoeken en wordt mogelijk wateroverlast gecreëerd op andere eigendommen.”

Filip Moers

sp.a-fractieleider
0498/93 90 05

 

Zie onder andere ‘sp.a Sint-Truiden blijft zich verzetten tegen uitbreidingsplannen firma Vanlangenaker Fruit’ van 20 januari 2011, ‘Soepel, maar consequent!’ van 25 februari 2013 en ‘2 maanden in de oppositie ...’ van 5 maart 2013 op deze website.