CUBA!

Mijn echtgenote Sonja en ik trekken dit jaar naar Cuba.

Ik heb al veel over dit land gelezen en vooral over Che Guevara en Fidel Castro.
Ik lees nu eenmaal graag over (internationale) politiek en vooral memoires. Zo zitten er dit keer boeken over Winston Churchill,  Jan Hoet en Desiré Collen in mijn valies.

Ik heb veel respect voor het Cubaanse volk en het Cubaans systeem en hoe zij er al jaren in slagen om bijvoorbeeld een goed onderwijssysteem en goede gezondheidszorg uit te bouwen ondanks een internationale boycot.

Natuurlijk is het gebrek aan democratie volledig af te keuren. Maar Communisme wordt per definitie vereenzelvigd met  een autoritair en zelfs een dictatoriaal regime, maar er wordt zelden of nooit stilgestaan bij de sociaal–ecomische en maatschappelijke organisatie van het systeem en bepaalde goede elementen daarin.

Sonja heeft deze reis, zoals elk jaar, zelf uitgestippeld.
Het is geen georganiseerde reis.

Wij reizen vanuit Brussel per trein naar Parijs en vliegen van daar naar Havanna.
Met een gehuurde auto toeren we dan door Cuba met als halte- en slaapplaatsen:
Havanna – Vinales – Cienfuegos - Santa Clara - Trinidad-Camaguey - Sierra Maestra – Santiago de Cuba - Havanna

Door omstandigheden zal het de eerste keer in meer dan 20 jaar zijn dat ik niet in België ben op de nationale feestdag.
Als burgemeester hield ik eraan om telkens op 21 juli in het land te zijn.

Zoals elk jaar zullen wij vooral rondtrekken,  bezienswaardigheden gaan bekijken en zoveel mogelijk het land proberen te leren kennen. En natuurlijk gaan er veel boeken mee. Ook al is het verlof, lezen wil ik  zoveel mogelijk: tussen de 10 à 15 boeken zullen er moeten aan geloven.

Voor het eerst hebben we een e-reader mee, ook al heb ik nog liefst een boek in de hand, waarin ik belangrijke en/of opvallende passages kan onderstrepen.

Tijdens mijn verlof kan u tijdens de werkuren altijd terecht op mijn secretariaat: telefoon 011 / 23 70 36 en/of mail ludwig.vandenhove@limburg.be

Prettig verlof in België of elders!

Blijf regelmatig de website bekijken, want huiscartoonist Dré Mathijs heeft een aantal plezante cartoons gemaakt over onze reis naar Cuba.  

      

 

Tags: