Daar zijn geen woorden voor!

“De manier waarop CD&V en Open Vld in Sint-Truiden te werk gaan, tart elke verbeelding”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.
“Het gaat van kwaad naar erger.”

“Als ze als meerderheid niet in aantal zijn om een dossier goed te keuren, geven ze de schuld nog aan de oppositie ook”, aldus Ludwig Vandenhove.
“Dat was gisterenavond maandag 22 juni 2015 het geval tijdens de gemeenteraadszitting.”

“Ja, ik ben voor sport en voor voetbal, net zoals mijn hele fractie”, zegt sp.a-gemeenteraadslid Eddy El Herbouti.
En de kleedkamers zullen er staan voor het begin van het voetbalseizoen!”

“Ongehoord hoe vooral de CD&V reageert op het feit dat wij als sp.a gisteren, samen met N-VA, de gemeenteraadszitting verlaten hebben bij het punt over de stemming voor 4 prefab kleedkamers voor het sportcomplex Zepperen-Brustem.
Het is de verantwoordelijkheid van CD&V en Open Vld om ervoor te zorgen dat ze een meerderheid hebben.
Zij hebben er bij het begin van de legislatuur voor gekozen om met een nipte meerderheid van 17 te vertrekken.
Dat wil zeggen dat ze dat aantal niet halen als er iemand van de meerderheid buiten moet als zij of hij betrokken partij is in een dossier.
In het geval van de voetbal in Brustem/Zepperen is dat Marc Bels.

Wij doen dit consequent en zullen dit blijven doen los van het dossier”, aldus Eddy El Herbouti en Ludwig Vandenhove.

“En dan de arrogantie.
Enkele uren voor de gemeenteraad word ik benaderd door CD&V’ers om niet mee buiten te gaan met de sp.a-fractie en mee te stemmen met hen.
Hadden ze dat niet enkele weken geleden kunnen vragen aan onze fractieleider Filip Moers om dat dossier mee te steunen? Zo werkt dat in een normale gemeentelijke democratie, waar normale politieke verhoudingen spelen. Maar neen, daar voelen ze zich te goed voor.
Als wij als oppositie positieve punten voorstellen worden ze gewoon weggestemd. En nu zouden wij CD&V en Open Vld moeten depanneren.

Ik volg de afspraken binnen de sp.a-fractie, niet de CD&V of Open Vld, die denken om mij als depanneur te kunnen gebruiken.
Wat denken die wel van mij?”, besluit Eddy El Herbouti.

 

Zie ook Een politieke flater! van 15-04-2015, Cartoon: De kaarten worden geschud! van 26-12-2013 en Met 17 is met 17! van 08-04-2013 op deze website.