Dag van de Buren in Zepperen (Sint-Truiden)

Het buurtcomité van de d’Oyestraat in Zepperen (Sint-Truiden) pakte vrijdag 31 mei 2013 in het kader van Dag van de Buren uit met een originele activiteit.

Voorzitter en sp.a-gemeenteraadslid Marleen Thijs: “We vroegen alle bewoners van de d’Oyestraat om een stoel origineel te versieren en buiten te zetten.
Vroeger zetten mensen hun stoel(en) buiten om met elkaar te praten, tegenwoordig gebeurt dat te weinig.”

De winnaar van de mooist versierde stoel werd ’s avonds bekendgemaakt en iedereen was uitgenodigd voor een hapje en een drankje.
Gedeputeerde Ludwig Vandenhove was één van de aanwezigen. 


“Ik wil gemeenteraadslid Marleen Thijs bedanken voor het warme initiatief en de puike organisatie.”, zegt Ludwig Vandenhove.

Dag van de Buren is ondertussen een traditie geworden: op de laatste vrijdag van de maand mei nodigen miljoenen buren in heel Europa elkaar uit om samen een gezellig moment te beleven.
Op de Dag van de buren worden, met steun van de Europese Commissie, tal van evenementen georganiseerd om het buurtleven aangenamer te maken en de individualisering te doorbreken.

Zie ook "Dichtbij en tussen de burger" van 12 januari 2012 en Onder de mensen (blijven) van 10 januari 2013 op deze website.