Dag van het Park

De laatste zondag van mei is traditioneel de Dag van het Park (dit jaar zondag 26 mei 2013).

“Ik was dit jaar in Kasteel Mariagaarde in Hoepertingen (Borgloon), waar ik mee de vernieuwde historische poort van het park ( tot stand gekomen in samenwerking met het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren (RLHV)) en het kunstwerk van Truienaar Hugo Duchateau ‘Interludium’ officieel mee heb ingehuldigd.”, zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove.

De Dag van het Park is een initiatief van het Vlaams Agentschap voor Natuur en Bos en had dit jaar als thema ‘Investeer in groen, winst verzekerd’.
Zie http://www.kasteelmariagaarde.be/.

“Ondanks alle initiatieven op het vlak van milieu en natuur, is het goed dat de Vlaamse gemeenschap jaarlijks deze activiteit blijft herhalen.
Ze biedt  gemeenten en steden, ook kleinere, de mogelijkheid om de aandacht van de bevolking te trekken op het belang van groen en natuur in de leefomgeving. En alle beetjes helpen tegen de klimaatopwarming.

Het is soms frustrerend als we zien welke kleine en grote inspanningen wij moeten doen om de opwarming van de aarde een halt toe te roepen, terwijl in de Verenigde staten steeds meer en dieper wordt gezocht naar mijn– en/of schaliegas. Dit mag ons echter niet ontmoedigen.
Als Limburg moeten we blijven inzetten op het thema CO2-neutraal. “, zei Ludwig Vandenhove in zijn korte toespraak.    

Zie Kasteel Mariagaarde onthult kunstige boomhut, Het Laatste Nieuws, 27 mei 2013, p.14.

Zie ook 22e Dag van het Park van 24 mei 2012 en Over kunst EN groen, natuur, bossen, duurzaamheid, etc. van 3 maart 2013 op deze website.