De Grote Markt is van iedereen

"Zo zou het moeten zijn, maar met deze CD&V-Open Vld-meerderheid in Sint-Truiden is het blijkbaar anders", zeggen de voorzitter van de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS) Eddy Kellens en sp.a-gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.
"Hoe verklaar je anders dat Fiësta Tropical pas in laatste instantie mocht doorgaan (op zondag 15 juli 2018) en dan nog 'bijeen gepropt' op de Groenmarkt?”

“Een stad moet prioriteit geven aan activiteiten en evenementen die mee de eigenheid uitdragen. Immers, dure evenementen, bijvoorbeeld met muzikale vedetten, trekken overal volk. Is dat trouwens de taak van een lokale overheid?

Fiësta Tropical is voor ons zo een evenement dat mee het imago van Sint-Truiden bevestigt.
Dit jaarlijks gebeuren staat symbool voor de interculturele en interreligieuze visie van Sint-Truiden.

Voor sp.a Sint-Truiden moet Fiësta Tropical opnieuw de aandacht, de middelen en de mogelijkheden krijgen die het verdient.
Het moet opnieuw één van de meest typische, gezellige en sympathieke evenementen van het jaar worden, zoals het oorspronkelijke opzet was." 

Zie ook Fiësta Tropical van 16-07-2017 en Grote Markt Sint-Truiden is niet meer van iedereen! van 17-09-2013 op deze website.