De ridder van de barakken doet het weer!

Op vrijdag 18 september 2009 werd op het domein ‘Terbiest’ de vernieuwde stand van de Koninklijke handboogmaatschappij ‘De Ware Vrienden’ geopend.
Schepenen
Els Sneijers/>,
Johnny Vangrieken/> en
Filip Moers/> en burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger
Ludwig Vandenhove/> (‘de ridder van de barakken’) waren erbij.


Het handboogschieten is één van de oudste sporten.
Ze werd al beoefend in de Oudheid. In Sint-Truiden bestaat de handboogmaatschappij ‘De Ware Vrienden’ ook al bijna 150 jaar.

Na de sluiting van het lokaal Trimpeneers in de Ridderstraat was de vereniging jaren op zoek naar een andere geschikte locatie.
Net zoals zovele andere verenigingen vonden zij in 1998 een onderkomen op het domein ‘Terbiest’ dankzij de inspanningen van schepen van sport
Johnny Vangrieken/> en burgemeester
Ludwig Vandenhove/>.
Na 10 jaar - de officiële opening vond plaats in 1999 - had het lokaal een opknapbeurt nodig.

Ludwig Vandenhove/>: "Deze hernieuwde accommodatie bevestigt dat voor de sp.a in Sint-Truiden alle sporten evenveel aandacht en financiële middelen krijgen, met andere woorden ‘sport in de breedte’. Bovendien wordt nog maar eens het belang aangetoond van het domein ‘Terbiest’ voor het verenigingsleven in Sint-Truiden en van de specifieke subsidiereglementen voor jeugd-, sport- en buurtaccommodaties, die we sedert 1995 ingevoerd hebben.
Ik hoop nog dikwijls ‘de ridder van de barakken’ te kunnen spelen!”.  

Zie ook de teksten 'Daar komen de schutters!', 'Lijst Burgemeester (sp.a-Groen!) wil verenigingen op het domein Terbiest houden!' en 'Fier!' op deze website.