De SchreursLijst

“Afgelopen dinsdag 23 oktober 2012 was ik nog eens ‘lijdend voorwerp’ in de rubriek van Armand Schreurs in ‘Het Belang van Limburg’.

Ik vind dit niet erg, want Armand is zeker nooit kwetsend.”, aldus burgemeester Ludwig Vandenhove.

“En voor het overige kan ik hem geruststellen: we gaan nu heel snel eens eten en ik wil de fles champagne, die ik nog van hem te goed heb na een weddenschap, graag in ontvangst nemen in de ontvangsthal van Concentra.”

Hieronder vindt u de integrale bijdrage.

De SchreursLijst

Diplomatie
Ludwig Vandenhove (53 jaar, sp.a, burgemeester van een fruitstad) wil niet meer praten met Het Belang van Limburg.
Dat stond zo vorige week in de krant en op zijn website heb ik ook weinig fraais over onze gazet gelezen. Intussen schittert hij wel op alle mogelijke tv-zenders met zijn goochelnummer.
Uiteraard is deze rubriek in het leven geroepen om de wereldvrede te bevorderen, ook in Sint-Truiden. Hier kan een diplomatieke opening gecreëerd worden, want ik ben dhr. Ludwig nog een fles champagne schuldig. Dat zit zo: ik heb met hem gewed op een voetbaluitslag en verdorie, hij won. Inmiddels is dat drie jaar geleden. Verschillende keren vroeg ik hem hoe die fles moest bezorgd worden, maar hij zei telkens: "We gaan eens eten." Het is er tot op de dag van vandaag niet van gekomen. Deze week moet ik ook een fles schenken aan Yasmine Vangrieken (sp.a Lommel) omdat ze komend weekend trouwt met goesting en met renner Johan Vansummeren die, gelukkig voor de bruid, niet voor de Rabobank rijdt. Ik ging ervan uit dat Yasmine voor de verkiezingen zou trouwen, was zeker van mijn stuk, maar zij besliste er anders over, weer een fles kwijt! Het wordt hoog tijd dat ik stop met wedden tegen die 'rooi', want ik loop er enkel blauwtjes mee op. Volgende keer zal ik met die socialisten eens stevig wedden op hun eigen verkiezingsuitslag, dan win ik zeker (humor, humor). Nu Veerle Heeren burgemeester wordt in Sint-Truiden (in het roddelcircuit wordt zij door de andere partijen achter haar rug als 'de poedel' omschreven), moet er tijd en ruimte vrijkomen voor Ludwig Vandenhove om de gewonnen fles in ontvangst te nemen. Als we deze overhandiging officieel plannen in de ontvangsthall van Concentra, is de vrede gesloten, sta ik op een goed blaadje bij de hoofdredactie en bij madame Baert en ziet de wereld er weer mooier uit. Mocht Ludwig Vandenhove hier niet op ingaan, dan gaat de fles onmiddellijk naar de poedel.
Dit zonder voorakkoord in mijn binnenzak.

Zie onder andere de teksten ‘Cartoon: echte campagnesfeer’ van 19 augustus 2012 en ‘Geen reactie’ van 13 oktober 2012 en 'Gelijk hebben is niet (altijd) gelijk krijgen!' van 17 oktober 2012 op deze website.