De SchreursLijst

“Ja, ik heb de eer om weer eens ‘op de duiken’ in ‘De Scheurslijst’, de wekelijkse rubriek van ‘duizendpoot’ Armand Schreurs in ‘Het Belang van Limburg’”.

In de krant van dinsdag 27 november 2012 staat het volgende te lezen:

‘Aan de start
Vanaf december treedt de nieuwe bestendige deputatie aan, als het ware de regering van Limburg. Een eerste overzicht van de dame en heren, leert ons dat we met Igor Philtjens (blauw partij) eindelijk een deputé hebben met een paardenstaart (zie foto). Diverse dames zijn daar de afgelopen decennia niet in gelukt om continu met zo'n aanhangsel te verschijnen.
Igor, waarvoor we moeten uitkijken, vermits hij de voornaam van een Russische spion heeft, zal die leemte opvullen. We zullen snel weten of de anderen hem snel weten of de anderen hem een haar in de weg durven leggen. De heer Philtjens houdt zich o.m. bezig met cultuur. Wie zich als kunstenaar wil profileren, zal eerst via de kapper moeten passeren.
Bij de socialisten treden twee heren aan: Ludwig Vandenhove en Jean-Paul Peuskens. In het diepst van hun gedachten menen zij aantrekkelijker te zijn dan Meryame Kitir, hetgeen ik hier zwart op wit op papier durf te bestrijden. Zij gaan ervan uit dat de keuze bij sp.a een soort schoonheidswedstrijd was, waar zij als moeders mooiste uit de bus kwamen.
Pas op, die denken dat echt van zichzelf! Dat ze eens voor de spiegel gaan staan, zoals Igor Philtjens dagelijks moet doen om die paardenstaart vorm te geven.
Gelukkig werden ze meteen afgestraft met het uitdelen van de bevoegdheden: Peuskens krijgt dierenwelzijn, zodat hij nu de grote vriend mag worden van alle honden en katten in Limburg.
Hij zal moeten blaffen om zich verstaanbaar te maken.
En die Vandenhove zit met de geloofsgemeenschappen, zodat hij elke zondag naar de mis moet, verplicht zal gaan biechten (dat werd eens tijd) en thuis zijn bed richting Mekka moet plaatsen.
Over de CD&V geen nieuws. Bij de calotten zijn de bevoegdheden nog niet verdeeld. De meningen wél al. Dit geeft ruimte om u eindelijk uit te leggen wat 'calotte' betekent: het is een astrakan muts, zoals die door Pauselijke Zoeaven wordt gedragen.
Dat ze er zo maar al drie bestellen. Naast mijnheer paardenstaart staat er dan een goed gemutst gezelschap in de steigers.’

En inmiddels heb ik mijn fles champagne ontvangen van Armand Schreurs, die ik gewonnen had via een weddenschap. Niet in de ontvangsthal van Concentra, wel na een lekker etentje in restaurant Place Verte, Grote Markt 65 in Sint-Truiden.

Zie onder andere ook de tekst ‘De SchreursLijst’ van 25 oktober 2012 op deze website.