De stad Sint-Truiden opent 40e speelruimte/speeltuin!

In de deelgemeente Brustem werd, vlakbij de kerk, een volledig nieuwe speel- en ontmoetingsruimte met duurzame speeltoestellen uitgebouwd, die tegemoetkomt aan de wensen van het lokaal verenigingsleven, maar ook inspeelt op de behoeften van individuele kinderen en jongeren. Buurtbewoners kunnen eveneens gebruik maken van dit terrein voor diverse initiatieven zoals een buurtbarbecue, een buurtfestijn, enz.

 

‘Het burchtje’ is centraal gelegen in een zeer mooie groene omgeving met aandacht voor de verkeersveiligheid. Het speelplein is toegankelijk voor de buurtbewoners, de plaatselijke Chiro, de kinderen van de vrije basisschool ‘de Boomhut’ en de freinetschool ‘Het Wijdeland’ van de GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap.
Zowel jong als oud, georganiseerd, als niet-georganiseerd, vinden hun gading op deze mooie grasvlakte.

 

 

 

 

De kerkfabriek van Brustem heeft dit stuk grond voor 20 jaar in opstal gegeven aan het stadsbestuur voor een symbolisch bedrag van 1,00 EUR per jaar.
“Nog maar eens een bewijs van de goede samenwerking tussen de diverse kerkfabrieken en de stad Sint-Truiden.”, aldus burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove

 

 

“Met het speelplein ‘het burchtje’ is onze stad nu reeds 40 speelpleinen rijk.
En daar zijn wij heel trots op!”, zeggen schepen van jeugd
Els Sneijers en burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

 

 

 

 

 

Op korte termijn wordt het speelterrein ‘de toverdoos’ aan het jeugdcentrum De Tochtgenoot meer toegankelijk gemaakt voor minder mobiele kinderen. Vervolgens komen de deelgemeenten Bevingen en Runkelen aan bod.

 

 

“Wat is mooier dan kinderen en jongeren te laten genieten in een aangepaste, veilige en op maat gemaakte speel- en ontmoetingszone?
Het is op termijn de beste investering voor een meer positief ingestelde maatschappij.”, aldus Ludwig Vandenhove.