Delegatie uit Wales bezoekt Nationaal Park

Op woensdag 28 maart 2018 was Alun Davies, afgevaardigde van de regering van Wales voor Blaenau Gwent, met een delegatie op bezoek in Limburg.

De vzw Regionaal Landschap Kempen en Maasland (RLKM) werkte jarenlang samen met het museum aan het Brecon Beakens National Park in Wales.
Deze samenwerking heeft ons in Limburg mee geïnspireerd tot het kandideren voor een erkenning van het Nationaal Park Hoge Kempen (NPHK) als United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO) Werelderfgoed”, zegt gedeputeerde en voorzitter van de vzw NPHK Ludwig Vandenhove.

Alun Davies is van de Labour Party en staat sterk achter het “natuur-voor-iedereen”-idee van Nationale Parken. Dus niet alleen voor het beter zorgen voor natuur of erfgoed, maar ook en vooral dat Nationale Parken een plek van ontspanning en gezondheid vormen voor  zowel bewoners, als voor bezoekers.

Ludwig Vandenhove was aanwezig bij de toelichting in C-Mine in Genk (Evence Coppéelaan 91).

 

Zie ook HOGE KEMPEN, kandidaat UNESCO Werelderfgoed van 30-01-2018, Uitbreiding UNESCO dossier met gemeenten van de Westelijke mijnstreek van 10-11-2016 en Uniek boek over regionale landschappen in Vlaanderen van 12-02-2014 op deze website.