Dichtbij en tussen de mensen!

Als sp.a proberen we zoveel mogelijk dichtbij en tussen de Truienaars te zijn en ook mee te werken aan allerlei lokale activiteiten. Zo neemt gemeenteraadslid Hilde Cops-Visser al jaren het initiatief om de wijkkermis in Wilderen op te waarderen.


Voorheen gebeurde dit via een eetfestijn en een rommelmarkt, dit jaar enkel via een restaurantavond.
De opbrengst gaat telkens naar één of meerdere lokale verenigingen.

Op zaterdag 8 oktober 2011 waren fractieleider
Marleen Thijs/>, schepen
Filip Moers/> en burgemeester
Ludwig Vandenhove/> ook weer van de partij.

“Het is belangrijk om in het beleid evenveel aandacht te besteden aan buurten, dorpen en wijken als aan het centrum, maar de sp.a vindt het ook essentieel om in die buurten, dorpen en wijken aanwezig te zijn met allerlei initiatieven en/of om eraan mee te werken. Zo weten we als partij perfect wat er leeft bij de lokale bevolking en hoe we hierop maximaal kunnen inspelen.

Een dikke proficiat aan Hilde en al haar medewerk(st)ers voor deze andermaal puike organisatie van deze kermisactiviteit.”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove.

“Onze opeenvolgende schepenen van foren (allemaal sp.a’ers sedert 1 januari 1995, waaronder gemeenteraadslid Hilde Cops-Visser een periode tussen 2000 en 2004) laten geen enkele kans onbenut om de wijkkermissen in Sint-Truiden op te waarderen.
Ter bevordering van het sociale buurt- en dorpsleven en het plaatselijke kermisgebeuren heeft het stadsbestuur al sinds enkele jaren de kermissen in de deelgemeenten en kerkdorpen, via talrijke initiatieven, opnieuw leven ingeblazen en verder uitgebouwd. De leerlingen van het basisonderwijs kunnen bijvoorbeeld 1 namiddag gratis genieten van de plaatselijke kermis.
Praktisch betekent dit dat - in overleg met de foorreizigers - elk kind van het lager onderwijs de kermis in schoolverband kan bezoeken op maandag- of vrijdagnamiddag.
De leerlingen van de gemeenschapsbasisschool ‘de Zonnebloem’ in Wilderen konden hiervan op vrijdag 7 oktober 2011 genieten.”, aldus huidig schepen van foren
Filip Moers/>.

Zie onder andere de tekst ‘
Ludwig Vandenhove/> te gast op de kermis van Kortenbos!’ van 27 mei 2006 op deze website.