Dierenasiel Lommel officieel geopend

Op dinsdag 31 januari 2017 werd het dierenasiel in Lommel (Maatheide 74) officieel geopend.

“Zo bestrijken we stilaan het volledige grondgebied van Limburg voor de opvang van dieren”, zegt gedeputeerde van Dierenwelzijn Ludwig Vandenhove.
“Nu het Maasland en Oost-Limburg nog, waar we momenteel in een intergemeentelijk samenwerkingsverband werken aan een initiatief.

De Vlaamse regering heeft beslist dat het provinciale niveau in  de toekomst  de bevoegdheid dierenwelzijn mag blijven uitoefenen. Bovendien zegt bevoegd Vlaams minister Ben Weyts dat hij geen (Vlaams) geld heeft voor de uitbouw en het functioneren van dierenasielen. Ik wil dan ook dat de provincie Limburg hier blijft op inzetten en hoop dat ik hiervoor steun kan vinden bij mijn collega’s-gedeputeerden. Dierenwelzijn ligt immers meer en meer Limburgers nauw aan het hart.
Naast de infrastructuur blijft het begeleiden en het ondersteunen van de talrijke vrijwilligers die in de dierenasielen actief zijn prioritair.
In feite draait heel de opvang van dieren in Vlaanderen op vrijwilligers.

De dieren worden hier goed en kwalitatief opgevangen met onder andere aandacht voor richtlijnen inzake stressreductie en preventie van ziekten.
Het gegeven dat dit gebeurt in een architecturaal mooi gebouw, waar zelfs de toenmalige Vlaamse bouwmeester bij betrokken is, is mooi meegenomen.

De totale kostprijs bedraagt 1 230 660 euro.
De provincie Limburg neemt hiervan 984 245 euro (80%) voor zijn rekening.

Het dierenasiel in Lommel werkt voor de gemeenten Beringen, Hechtel-Eksel, Leopoldsburg, Neerpelt, Overpelt, Hamont-Achel, Peer, Tessenderlo, Ham en Lommel.  

 

Hieronder vindt u het persbericht en het artikel uit Het Belang van Limburg van woensdag 1 februari 2017 (p. 19). 

Zie ook Nieuw dierenasiel in Lommel. www.tvl.be, 31-01-2017. Dierenasiel in Lommel geopend. www.internetgazet.be, 31-01-2017. Nieuw dierenasiel in Lommel officieel geopend. www.demorgen.be, 31-01-2017. Nieuw dierenasiel officieel geopend. www.hbvl.be, 31-01-2017.

Zie onder andere Nieuw kattenpaviljoen in dierenasiel Sint-Truiden van 03-10-2016 en Oprichting dierenasiel in Oost-Limburg in de startblokken van 21-04-2016 op deze website.