Dierenasielen zijn belangrijk voor het dierenwelzijnsbeleid

“Het werk van de dierenasielen wordt nog te vaak miskend, zeker omdat er heel wat vrijwilligers bij betrokken zijn”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

“Ik vroeg schriftelijk een aantal cijfers op aan viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Onderwijs, Sport, Dierenwelzijn en Vlaamse Rand Ben Weyts (N-VA).

Het is goed dat de Vlaamse overheid sedert enkele jaren een basissubsidie voorziet voor dierenasielen. Van belang in  hun financiering is eveneens hoeveel geld ze kunnen recupereren van verplicht in beslag genomen dieren, die uiteindelijk bij hen terechtkomen.

Een dikke proficiat en dank u wel aan de verantwoordelijken, de medewerkers en de vrijwilligers van de diverse dierenasielen.
Bij mijn bezoeken aan het dierenasiel in Sint-Truiden van de vzw Dierenvrienden Sint-Truiden stel ik telkens vast welk schitterend werk zij leveren.”

Hieronder vindt u de schriftelijke vraag van Ludwig Vandenhove en het antwoord van minister Ben Weyts.

Om het geheel te vervolledigen, vindt u ook de schriftelijke vragen en antwoorden van de collega’s Brecht Warnez (cd&v) en Gwenny De Vroe (Open Vld), omdat de minister ernaar verwijst.