Dierenleed streng aanpakken!

“Als sp.a zijn wij voor een strenge aanpak van dierenleed”, herhalen Vlaams volksvertegenwoordiger en burgemeester van Wellen Els Robeyns en gedeputeerde van dierenwelzijn Ludwig Vandenhove. “En niet enkel met woorden, zoals Vlaams minister van dierenwelzijn Ben Weyts, maar met concrete daden.”

Zij zeggen dat in de uitzending “Provincie Limburg: Slechts 2 inspecteurs om dierenmishandeling in Limburg te bestrijden” van maandag 16 februari 2015 van Fan van Limburg op TV Limburg (TVL).

Dierenleed vergt een globale en integrale aanpak. Ondanks het feit dat politici, die met dierenwelzijn bezig zijn (hierover) vaak niet au serieux genomen worden, gaat het wel degelijk over een beleidsdomein dat erg leeft bij de bevolking”, zegt Ludwig Vandenhove.
Ruim 1 op 2 Belgen heeft een huisdier.

Jongeren en kinderen moeten gesensibiliseerd worden  voor dierenwelzijn en tegen dierenleed in het kleuter- en lager onderwijs.
De overheid moet veel actiever en met (meer) financiële middelen de talrijke vrijwilligers in de dierenasielen ondersteunen. Bovendien is er nog in heel wat Vlaamse regio’s nood aan goed werkende dierenasielen. Er zijn immers nog heel wat witte vlekken, waar er helemaal geen dierenasiel is.
Elke politiezone moet een dierenpolitie hebben, die zich zowel preventief, als repressief met dierenwelzijn bezighoudt.
De administratie Dierenwelzijn van de Vlaamse overheid moet meer middelen en mogelijkheden (lees personeel) krijgen om de nodige controles te kunnen doen.
Het parket moet strenger optreden tegen overtreders.”

U kan de volledige uitzending hier bekijken.

Zie ook Hard optreden tegen dierenmishandeling, maar wie gaat het doen? van 10-02-2015 en Toch opleiding voor personeel van dierenasielen in Limburg? van 04-12-2014 op deze website.