Dossier Montini vervolgd!

Zoals de sp.a-fractie in de Sint-Truidense gemeenteraad voorspeld heeft, heeft nu ook het Vlaamse departement Ruimte negatief advies uitgebracht in verband met de door de CD&V en Open Vld afgeleverde bouwvergunning op de locatie van de Montini, Tongersesteenweg 277 in Sint-Truiden (Ordingen).

Hieronder vindt u de perstekst.

CD&V en Open Vld  halen bakzeil over nieuwe bestemming Montini

sp.a krijgt nog maar eens gelijk!

Zoals sp.a-fractieleider Filip Moers voorspeld had op 3 juni 2013, heeft de CD&V en Open Vld-beslissing, genomen  op het schepencollege van 3 mei, niet lang stand gehouden. Tegen alle negatieve adviezen in, werd door CD&V en Open Vld toch vergunning verleend om op de locatie van de huidige dancing Montini handelsruimtes te laten bouwen zoals een supermarkt en doe-het-zelf zaak. De negatieve adviezen waren niet meer dan logisch omdat de inplanting van de gevraagde handelsruimtes op deze locatie in strijd is met de ruimtelijke voorschriften en deze handelszaken door het genereren van extra voertuigen op de rotonde voor grote mobiliteits- en veiligheidsproblemen zouden zorgen. Bovendien bestaan 2 km verder op de Tongersesteenweg al 2 doe-het-zelf zaken en 3 km verder richting Zepperen is ook een SPAR-winkel gevestigd.

Het is echt onvoorstelbaar dat dit schepencollege geen lessen trekt uit eerder begane flaters. Er waren amper enkele weken verstreken toen de desastreuse gevolgen zichtbaar werden aan het kasteel en op het domein Speelhof nadat toen ook een negatief advies in de wind werd geslagen.

“Als er zoveel negatieve adviezen in een dossier zitten, en je verleent toch de vergunning, dan moet je toch beseffen dat die beslissing geen lang leven beschoren is. Of is dit de manier dat CD&V en Open Vld denken aan beleid te moeten doen. Dit is geen beleid maar ‘platte politiek’. Ik kan mij nu al voorstellen wat de boodschap aan de aanvrager zal zijn: “Als het van ons had afgehangen, dan had je je vergunning gehad”” aldus sp.a-fractieleider Filip Moers.

Als sp.a-fractie blijven wij het betreuren dat CD&V en Open Vld  geen gevolg hebben gegeven aan ons voorstel dat we hebben gedaan in het schepencollege op 11 mei 2011. Toen was een ruimtelijk uitvoeringsplan “ruimtelijke knelpunten” in opmaak en had deze site daar moeten in opgenomen worden om een woonprojectzone te realiseren. Brustem is in het gemeentelijk structuurplan opgenomen als hoofddorp en op basis hiervan zijn daar zeker extra mogelijkheden qua wonen mogelijk.

Gaat men nu misschien de kans wagen om de vergunning te bekomen in beroep bij de bestendige deputatie? Laat het lobbywerk alvast maar starten want zeg nooit nooit! Daar zijn de laatste tijd nog al eigenaardige beslissingen genomen.  

Zie onder andere Montini wordt geen supermarkt, De Standaard, 25 juni 2013, p.64; Montini wordt wellicht geen supermarkt, Het Nieuwsblad, 25 juni 2013, p.25.

Zie ook Nieuwe milieuvergunning dancing Montini geweigerd van 22 december 2012 en  Adviezen compleet negeren! van 4 juni 2013 op deze website.