Duurzaam bouwen voor kansengroepen

Op woensdag 23 oktober 2013 organiseerde de vzw Dubolimburg een do-tank ‘duurzaam bouwen’ rond bestaande initiatieven en hiaten op het vlak van duurzaam bouwen voor kansengroepen in het Centrum Duurzaam Bouwen, Marktplein 7/1 in Heusden-Zolder.

Gedeputeerde voor leefmilieu en voorzitter van Dubolimburg Ludwig Vandenhove was een geïnteresseerde deelnemer.

“Van bij mijn aantreden als gedeputeerde heb ik aangegeven dat ik vooral naar die kansengroepen wil toewerken.
Het beperkt budget dat wij als provincie Limburg aan dit beleidsitem kunnen besteden, moet hoofdzakelijk naar deze doelgroep toegaan.  Vandaar deze do-tank.”, aldus Ludwig Vandenhove.

Er kan nog zoveel gebeuren op dat vlak.
Gerenoveerde en beter geïsoleerde woningen betekenen opdrachten en tewerkstelling voor de bouwsector en kunnen een begin zijn voor heel wat gezinnen om uit de armoedespiraal te geraken. Bovendien is er, ook in onze provincie, zoveel spaargeld dat nu weinig opbrengt: waarom kan hiertoe geen specifieke coöperatieve opgericht worden?
Bij het detecteren van de woningen, die in aanmerking komen, zouden er ineens een minimum aantal preventieve maatregelen qua brand- en diefstalpreventie kunnen uitgevoerd worden.
Is dit dromen? Neen, dit is een kwestie van duidelijke beleidskeuzes.

De bedoeling van deze do-tank is uiteindelijk om met de verschillende partners om tot concrete projecten te komen.

 

Zie http://www.dubolimburg.be/nl/info/professionelen/do-tank.

Zie ook Award Duurzaam Bouwen van 09-03-2013 en Limburg investeert 20 miljoen in energiezuinige overheidsgebouwen van 15-05-2013 op deze website.

 

Tags: