"Een begroting maak je voor je stad, niet om met iemand af te rekenen."

Dat zegt burgemeester-federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove in de laatste uitgave van SPOTS, het periodiek tijdschrift van de sp.a.

Naast bijdragen over de politieke situatie en de begroting in Sint-Truiden, is er ook aandacht voor een aantal nationale, Vlaamse en Limburgse politieke thema’s en voor mediaman Marcel Vanthilt, die het heeft over het boek ‘Het verhaal van mijn vader Edgard’.

 

“Ik kan het boek alleen maar iedereen warm aanbevelen.”, zegt Ludwig Vandenhove. “Naast het persoonlijk en familiaal verhaal van de vader van Marcel biedt het tevens een goed overzicht van de opkomst van het Socialisme in Limburg.”

 

 

 

 

 

Hieronder vindt u het integraal voorwoord dat Ludwig Vandenhove schreef voor deze SPOTS.

 

 

Beste Truienaar

 

 

Het is nu duidelijk: Lijst Burgemeester (sp.a - Groen!) zit in de oppositie.
Afspraken en een bestuursakkoord zijn blijkbaar niet meer belangrijk voor CD&V en Open VLD in Sint-Truiden.
Voor mij is een woord een woord, voor hen betekenen blijkbaar zelfs handtekeningen niets!

 

 

Elk nadeel heeft ook zijn voordeel.
De burger zal bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2012 meer dan ooit kunnen kiezen: ofwel voor concrete, praktische projecten zoals de sp.a die sedert 1 januari 1995 gerealiseerd heeft en die voor iedereen zichtbaar zijn, buiten en binnen Sint-Truiden, ofwel voor luchtkastelen, tunnels, etc., die CD&V en Open VLD nu beloven.

 

 

Is deze situatie goed voor Sint-Truiden?
Mijn antwoord is duidelijk: NEEN! Maar Lijst Burgemeester (sp.a - Groen!) heeft hier niet voor gekozen, wel CD&V en Open VLD.

 

 

Voor het overige kan u op ons blijven rekenen en blijven wij ‘onder U’.
Ondanks de moeilijke politieke omstandigheden, die menselijk ook hun tol eisen, blijven wij meer dan ooit aanwezig op allerlei activiteiten tussen de Truienaars.
Blijf ons maar (be)vragen, wij zullen blijven proberen het op te lossen, zonder loze beloftes!

 

 

En nog dit: als Open VLD-schepen Roland Duchatelet voorstelt dat de sp.a-schepenen en ikzelf als sp.a-burgemeester ontslag zouden nemen omwille van de ontstane politieke situatie weet hij echt niet waarover het gaat.
Beste Roland, in een democratie beslist de kiezer en telt het aantal zetels, niet het geld!
Ik hoop dat, ondanks de huidige politieke situatie, de CD&V, dat uiteindelijk ook gaat inzien.

 

 

Tot en met 31 december 2012 blijven we zeker, omdat we hiertoe het vertrouwen van de Truienaar gekregen hebben bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2006.
En daarna?
We hebben het volste vertrouwen in de bevolking en gaan er alles aan doen om de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2012 te winnen om Sint-Truiden mee te blijven besturen.

 

 

Beste Truienaars, wij zijn en blijven, er voor u!

 

 

uw burgemeester
L
udwig Vandenhove

 

 

SPOTS is via de post huis aan huis bedeeld in gans Sint-Truiden, maar wie toch geen exemplaar zou ontvangen hebben, kan een mail sturen naar burgemeester@sint-truiden.be.

 

 

Zie onder andere ook de tekst ‘Truienaar slachtoffer van politieke afrekening!’ van 9 april 2010 op deze website.