Eerste ‘Pick Nick Quiz’ op Dag van het Park

Op zondag 27 mei 2012, tijdens de jaarlijkse Dag van het Park, zal de eerste ‘Pick Nick Quiz’ gehouden worden na de try-out van zondag 13 mei 2012 op Domein Truilingen in Kerkom.


De Pick Nick Quiz werd op maandag 21 mei officieel voorgesteld aan de pers.

Bedenker, initiatiefnemer en infotainer Peter Preuveneers drukt het concept als volgt uit:

“De PICK NICK QUIZ brengt infotainment. De PICK NICK QUIZ wil graag relevante informatie op plezante wijze overbrengen op het publiek. Het doel is dat het publiek op de PICK NICK dekens een heerlijk glaasje wijn drinkt, zich amuseert met de quiz én tegelijkertijd wat opsteekt.

In de PICK NICK QUIZ zitten tips die de kwaliteit van het leven van ieder van ons en van onze kinderen en kleinkinderen, op korte of op lange termijn verhogen. De PICK NICK QUIZ brengt hippe boodschappen en over die boodschappen stel ik vragen. Voor elk van de verschillende evenementen, waar we te gast zijn, maken we een quiz op maat.

Nu zondag, op de Dag van het Park, hebben we het tijdens de PICK NICK QUIZ over hoe elk van ons zijn ecologische voetafdruk kan verkleinen. Dit is nodig want die ecologische voetafdruk van ons is op vijf na de grootste ter wereld. We kunnen die verkleinen door bijvoorbeeld lokaal geproduceerde producten te consumeren of door meer de fiets te nemen.

We zullen het tijdens de PICK NICK QUIZ ook over de rol van de vrouw in onze maatschappij hebben. De vrouwen hebben de sleutel tot ontwikkeling van de samenleving in hun handen. Het is belangrijk dat de man uit zijn dominante positie wordt gewipt. Zo kunnen vrouwen doorstromen naar de macht en kunnen we komen tot evenwichtigere beslissingen.

Ik ben een infotainer. Ik breng info op amusante wijze, en hoop dat de mensen al lachend een beetje wijzer worden.  Iedereen kan deelnemen aan de PICK NICK QUIZ, iedereen kan een prijsje winnen.”

De volgende evenementen, die de Pick Nick Quiz zal aandoen, zijn:
- zaterdag 9 juni 2012: Vaderdagactie op de Grote Markt
- zondag 24 juni 2012: Opendeurdag lokale politie Sint-Truiden - Gingelom -Nieuwerkerken
- vrijdag 29 juni 2012: Cup HU!DA van de Humanistische Jongeren Sint-Truiden (voetbalterreinen Sporting Aalst, De Wiel, Erberstraat, 3800 St-Truiden )
- zondag 15 juli 2012: Fiesta Tropical op de Grote Markt
De andere locaties worden laten nog vastgelegd.

Hierover is op woensdag 23 mei 2012 een artikel verschenen in Het Nieuwsblad en op donderdag 24 mei 2012 in Het Belang van Limburg.

Zie onder andere de tekst ‘De Pick Nick Quiz in Sint-Truiden’ van 18 mei 2012 op deze website.