Eerste geboorte-cd van 2008 overhandigd!

Sedert 2006 krijgt elk gezin met een pas geboren kindje een UNICEF-cd met klassieke muziek.
Gezien de positieve reacties die het stadsbestuur ontving van de ouders werd dit project verdergezet in 2007, weliswaar met een vernieuwde versie van de cd. Ook dit jaar wordt deze vernieuwde versie verder overhandigd.


Het betreft een geboorte-cd samen met een cd-boekje.
De cd is speciaal samengesteld, gearrangeerd, opgenomen en toegankelijk gemaakt voor de pasgeboren baby en bevat rustgevende klassieke melodieën.
Het cd-boekje wordt bij de aangifte door de ambtenaar gepersonaliseerd, wat het geheel tot een uniek cadeau maakt.Het gaat hier om een initiatief met een dubbele betekenis.
Enerzijds krijg(t)en de ouder(s) dit geschenk dat een blijvende herinnering zal zijn aan de eerste levensjaren van hun kindje, en dat in moeilijke huilmomenten zelfs als troost kan worden aangewend.
Anderzijds steunt de stad hierdoor UNICEF. Deze instantie ontvangt namelijk 0,40 EUR per cd om een kansarme baby elders in de wereld te helpen.

Met deze cd wil het stadsbestuur dus zowel baby’s die in Sint-Truiden geboren worden als baby’s die minder kansen krijgen elders in de wereld, een cadeautje geven.
Of hoe de beleidsdomeinen gezin, cultuur en ontwikkelingssamenwerking gecombineerd worden.

Op zaterdag 19 januari 2008 werd de cd uitzonderlijk overhandigd aan de ouders van Fleur Bollingh en van Maithé Lahau die beiden op 2 januari 2008 respectievelijk om 13.22 uur en 19.45 uur geboren werden in het Sint-Trudoziekenhuis.