Eerste label 'Natuurboomgaard' uitgereikt

Op woensdag 26 september 2018 werd door de Nationale Boomgaardenstichting (NBS) vzw, in samenwerking met het Provinciaal Natuurcentrum (PNC), het eerste label 'Natuurboomgaard' uitgereikt aan de boomgaard van de natuurvereniging Aulenteer in Overbroek-Gelinden (Sint-Truiden).

Gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur Ludwig Vandenhove was erbij.

"Zulk een label geeft de boomgaarden met een grote natuurwaarde visueel meer uitstraling", zegt Ludwig Vandenhove. "Ook voor de professionele fruitteelt kan dit onderzoek van groot belang zijn. Biodiversiteit wordt immers één van de belangrijkste hulpmiddelen voor de plaagbeheersing in de fruitteelt."

De heer Jef Peeters, bestuurslid bij de vzw NBS, heeft er een educatieve brochure over geschreven onder de titel 'De teelt van metselbijen om fruitbloesems te bestuiven’. (1)
Hieronder vindt u het voorwoord van Ludwig Vandenhove en de perstekst









 

 

Zie www.boomgaardenstichting.be.

(1) De teelt van metselbijen om fruitbloesems te bestuiven. Educatieve Brochure 5. Nationale Boomgaardenstichting vzw.

Zie onder andere "Oude hoogstamboomgaarden zijn kleine natuurreservaten". www.vrt.ve/vrtnws, 26-09-2018. “Oude hoogstamboomgaarden zijn kleine natuurreservaten”. www.krantenkoppen.eu, 26-09-2018. Provincie reikt eerste label ‘Natuurboomgaard’ uit. www.hbvl.be, 27-09-2018. Eerste label "Natuurboomgaard" uitgereikt. www.limburg.be, 27-09-2018. Aulenteer ontvangt het eerste Natuurboomgaarden-label! www.natuurpunt.be, 02-10-2018.

Zie ook Natuurboomgaarden van 15-05-2017 op deze website.

Foto: PNC