Eerste onthaaldag nieuwe inwoners van 2009!

Op zaterdag 28 februari 2009 organiseerde het stadsbestuur van Sint-Truiden voor de eerste keer dit jaar een onthaalnamiddag voor nieuwe inwoners.
Iedereen, die tussen 1 september 2008 en 1 februari 2009 in/> onze stad kwam wonen, ontving hiervoor een uitnodiging.


Het stadsbestuur organiseert, op initiatief van burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove, al sinds 2003 drie keer per jaar een onthaalnamiddag voor zijn nieuwe inwoners.
Door deze ontvangst een aantal keer per jaar te herhalen, is de groep van genodigden kleiner: dit laat een persoonlijkere ontvangst toe, de drempel naar het beleid toe is kleiner en de inwoner voelt zich vlugger thuis. Zo kunnen er bijvoorbeeld ook meer gerichte vragen gesteld worden tijdens de stadswandeling en kunnen de stadsgenoten in een gezellige sfeer met elkaar kennismaken.

Na de verwelkoming door Ludwig Vandenhove, gingen de nieuwe inwoners op pad met de stadsgids voor een wandeling langs de mooiste monumenten in het historisch centrum. Uiteraard stond ook een bezoek aan de abdijtoren op het programma.

Naast de kleine receptie, werden de nieuwe inwoners ook getrakteerd op een pakket met geschenken van het stadsbestuur (gratis 10-beurtenkaart zwembad, bibliotheeklidmaatschap, cultuurbon) en enkele handelaars.

De onthaaldag was weer een voltreffer.
Er schreven 18 gezinnen of 35 personen in, die enthousiast op sleeptouw genomen werden door stadsgids Danny Gennez en een heleboel nieuwe dingen over ‘hun’ stad ontdekten.