Eerste publiek optreden als bestendig deputé

“Vorig weekend had ik mijn eerste publiek optreden als bestendig deputé van de provincie Limburg.”, zegt Ludwig Vandenhove.

“Op vrijdag 7 december 2012 was er in het provinciehuis de viering van de gepensioneerde personeelsleden en de personeelsleden met 25 jaar dienst van de provinciale administratie en de provinciale scholen.
Opvallend: mijn echtgenote Sonja was erbij met 25 jaar dienst.”

In Greenville in Houthalen-Helchteren was er diezelfde avond de uitreiking van de diploma’s van de Cleantech-ambassadeurs.
Zie de website www.greenville.be.

Op zaterdag 8 december 2012 kregen 24 nieuwe natuurgidsen hun diploma in het kasteel van Bokrijk.

“Ik heb misschien maar één grote eigenschap en dat is dat ik weet wat ik niet kan.”, zei Ludwig Vandenhove in zijn korte toespraak voor de Centrum voor natuur en milieueducatie (CVN) Werkgroep Limburgse natuurgidsen.
Zie de website www.c-v-n.be.

“Hoewel ik de natuur- en milieudossiers in de stad Sint-Truiden al jaren intens opvolg, mijn goede vriend en voormalig schepen Jef Thewis mij goed ingewijd heeft, ik al jarenlang lid ben van Aulenteer (een afdeling van Natuurpunt) en ik van plan was om een cursus natuurgids te volgen als ik geen uitvoerend mandaat meer gehad had, geef ik toe dat ik nog veel moet bijleren over natuur.
Zie de website www.natuurpunt.be.

Eerlijk is eerlijk.

Ik ben blij dat mijn eerste echt publiek optreden als bestendig deputé hier kan gebeuren met mijn vriend Leo Thomassen als voorzitter van de CVN Werkgroep Limburgse natuurgidsen.

Tijdens de receptie naar aanleiding van het naamfeest van de patroonheilige van de stad Sint-Truiden Sint-Trudo op vrijdag 23 november 2012 heeft Leo mij op ‘een milieuvriendelijke manier doorgezaagd’ dat ik er toch maar zou zijn.
U ziet het: Leo en ik gaan van receptie naar receptie.”

Over de uitreiking van de diploma’s aan de natuurgidsen is er een artikel verschenen in ‘Het Belang van Limburg’ van maandag 10 december 2012 onder de titel ‘Vandenhoves eerste keer als deputé’.

Hieronder vindt u het integrale artikel.

Vandenhoves eerste keer als deputé

De uitreiking van de diploma's aan 25 nieuwe Limburgse natuurgidsen afgelopen weekend in Bokrijk was voor Ludwig Vandenhove het eerste publieke optreden als gedeputeerde. Het is voor Vandenhove nog even wennen aan zijn nieuwe functie na 18 jaar burgemeesterschap in Sint- Truiden.

"In een verkiezingsjaar denk je altijd aan wat je zou kunnen doen als de kiezer je geen mandaat meer geeft", zei Vandenhove in zijn toespraak voor de natuurgidsen.

"Natuurgids zijn, dat leek me wel wat. Maar dat zal toch voor een volgende keer zijn." Een opening zoals het een gedeputeerde betaamt.

Het is dan ook niet de eerste keer voor Vandenhove dat hij een publiek moet toespreken. Al zal hij er rekening mee moeten houden dat het voortaan niet alleen Truienaars zijn maar Limburgers. "Ja, ik zal nog heel wat informele gesprekken moeten voeren om mijn job als gedeputeerde te leren", gaat Vandenhove voort. "Ik excuseer me in ieder geval al op voorhand voor domme uitspraken. Ik weet in ieder geval wat ik kan en dat is weten wat ik niet kan." De prikjes en de steekjes onder water is Vandenhove alleszins niet verleerd.

Hilariteit toen Vandenhove zijn stadsgenoot en voorzitter Leo Thomassen beschimpte. Ook dat is de kunst die een gedeputeerde beter wel dan niet bezit.

Zie onder andere de teksten “Bestendig député: bedankt!” van 19 november 2012  “Provincieraad en bestendige deputatie Limburg officieel geïnstalleerd” van 4 december 2012 en “Verklaring bestendige deputatie” van 6 december 2012 op deze website.