Eindtentoonstelling ‘Kiezen voor Kunst’ grandioos succes!

De eindtentoonstelling ‘Kiezen voor Kunst’ tijdens het afgelopen 1 mei -weekend in de galerij Canopus werd een grandioos succes.


“Zowel op de officiële opening op vrijdagavond 1 mei om 18 uur, als tijdens het ganse weekend was er veel volk. Bovendien was het schitterend weer, zodat de openingsreceptie in openlucht in de Spiegelstraat kon doorgaan.”

Bij de volgende editie gaan we voor nog meer locaties en nog meer kunstenaars!”, aldus Ann Knaepen, voorzitter Curieus Sint-Truiden en burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove, initiatiefnemer.


Ook mevrouw Carine Cox, uitbaatster van galerij Canopus en zelf kunstenares, was zeer tevreden.

Galerij Canopus en Curieus Sint-Truiden gaan samen bekijken om naar de toekomst toe op regelmatige tijdstippen kunstenaars de mogelijkheid te bieden zo gemakkelijk en voordelig mogelijk in de galerij hun werken tentoon te stellen.

Goed nieuws dus voor de Sint-Truidense kunstenaars.”, zegt Ludwig Vandenhove. “Immers, meer en meer mensen doen aan de éné of andere vorm van kunstbeoefening, ook dankzij het succes van de  Haspengouwse Academie voor Beeldende Kunsten (HAKBK), maar hebben gebrek aan betaalbare, degelijke en functionele tentoonstellingsruimte.
Onze formule kan daartoe mee een oplossing bieden.”

Wie interesse heeft, kan steeds een mail sturen naar burgemeester@sint-truiden.be.

Zie onder andere ook ‘KIEZEN VOOR KUNST opnieuw van start!’ en ‘Eindtentoonstelling 'Kiezen voor Kunst' Sint-Truiden!’ op deze website.