In elke gemeente een schepen van armoede

“Ik sta achter het voorstel van Vlaams viceminister-president en bevoegd voor innovatie, overheidsinvesteringen, media en armoedebestrijding Ingrid Lieten om in elke gemeente/stad een schepen van armoede aan te duiden.

Het is de ideale gelegenheid om meer aandacht te krijgen voor de groep van personen, die het minder goed heeft en die het spijtig genoeg steeds maar toeneemt”, zegt gedeputeerde Vandenhove.

“Gemeenten en steden staan als beleidsniveau het dichtst bij de burger.”

Op dit ogenblik is er maar in drie Limburgse gemeenten, met name in Wellen, Dilsen-Stokkem en Heusden-Zolder, een schepen van armoede aangeduid en het is geen toeval dat het precies gemeenten zijn met sp.a in de meerderheid. Daarom heeft Vlaams parlementslid en burgemeester van Wellen Els Robeyns namens sp.a Limburg daartoe nog eens een oproep gedaan naar de Limburgse gemeenten en steden toe.

Wie de volledige tekst van de persconferentie van sp.a Limburg op 15 januari 2013 wenst te ontvangen, kan een mail sturen naar joke.coosemans@limburg.s-p-a.be of naar daphne.tubee@limburg.be.

 

Zie ‘Drie schepenen voor armoede’, Het Belang van Limburg, 17 januari 2013, p.45; ‘sp.a Limburg: armoedeschepen geen overbodige luxe’, TVL-journaal, 15 januari 2013; ‘Els Robeyns: armoede komt steeds dichterbij’, Limburg Actueel, 15 januari 2013;  ‘Limburgse projecten, die eenzaamheid en armoede bij kwetsbare ouderen doorbreken, krijgen samen 55500 euro Vlaamse steun’, website sp.a Limburg, 16 januari 2013

Zie ook ‘Armoede is een zaak van iedereen’, 10 december 2012, en ‘Een globaal armoedeplan voor Sint-Truiden!’, 16 november 2008, op deze website.

 

 

Tags: