Elke maand het stedelijk informatieblad in de bus!

Elke maand valt het stedelijk informatieblad bij de Truienaars in de bus.
Burgemeester Ludwig Vandenhove schrijft telkens een voorwoord dat u hier kan lezen.

Opmerkingen zijn steeds welkom op info@sint-truiden.be.  
Mocht u geen informatieblad ontvangen hebben, dan kan u dat steeds aanvragen via info@sint-truiden.be.  

 

De bedeling zal deze maand iets later vallen dan normaal omwille van technische problemen bij de drukkerij. De stad wil zich hier dan ook voor verontschuldigen.
De bedeling zal plaatsvinden op maandag 7 en dinsdag 8 mei 2012.

"Een sterk sociaal weefsel is de beste garantie voor een leefbare samenleving."

 

 

 

 

 

Voorwoord infoblad mei 2012

 

 

 

 

 

 

 

Beste Truienaren

 

 

De stad Sint-Truiden en kinderen en jongeren: ze zijn bijna definitie van elkaar!
Een specifiek jeugdbeleid, maar evenzeer horizontale aandacht over alle beleidsdomeinen heen (cultuur, groen, jeugdbrandweer, jeugdpolitie, kansarmoede, milieu, sport, preventie, sociaal en welzijn, verkeer, etc.) vormen de rode draad.

 

 

Een aantal recente maatschappelijke gebeurtenissen in andere steden, zoals in Brussel, bevestigen dat een sterk sociaal weefsel de beste garantie is voor een leefbare samenleving. Vandaar het belang van een doorgedreven jeugd- en jongerenbeleid. In die zin past dit in de globale aanpak van onze stad waar het goed is om te leven, te wonen en te werken. En ik heb het al zo dikwijls gezegd: zolang kinderen en jongeren creatief en positief actief kunnen zijn, doen ze ondertussen niets verkeerd en is de kans dat ze ontsporen in onze steeds moeilijker wordende maatschappij kleiner.

 

 

In deze editie van het informatieblad vindt u een specifieke katern met alle jeugdruimten, vaste en verplaatsbare, in Sint-Truiden. Zo zijn er niet minder dan 40 speelpleintjes in alle mogelijke buurten en wijken en deelgemeenten en dorpen. Bovendien zijn er een aantal mini-pitches (locaties om te ‘shotten’), speelbossen en -plekken en een tweetal jeugd(verblijf)centra.
Er is een handige plattegrond bij waarop al deze speelruimten zijn aangeduid.

 

 

Dit bevestigt nog maar eens dat voor het stadsbestuur alle inwoners, waar ze op het grondgebied ook wonen, even belangrijk zijn.
Als burgemeester heb ik er altijd al een erezaak van gemaakt een beleid te voeren dat dicht bij de burgers staat. En dat gebeurt het beste door de burger te laten aanvoelen dat zij/hij erbij hoort, over welk beleidsdomein het ook gaat.

 

Hou deze extra folder zeker bij, want er wordt eveneens al een overzicht gegeven van een aantal plaatsen, waar tijdens het groot verlof skateparken zullen worden geplaatst en speelstraten zullen worden georganiseerd.
In het informatieblad van juni zal er nog een folder zitten met het algemeen overzicht van alle kinderen- en jongerenopvanginitiatieven, die de stad Sint-Truiden in het groot verlof via de diverse diensten aanbiedt.
Beste (groot)ouders: er snel bij zijn, zal nu weer de boodschap zijn.
Het grote succes tijdens het afgelopen paasverlof heeft dit nog maar eens bewezen.
Een goede omkadering van eigen stadspersoneel en voldoende kwalitatieve jobstudenten zijn hierbij heel belangrijk.
(Groot)ouders weten dat hun (klein)kinderen in goede handen zijn.

 

 

En om dit nummer van het informatieblad, dat voor een groot stuk in het teken staat van de jeugd, compleet te maken, is er Joy Joy op zaterdag 23 juni en zondag 24 juni 2012 (zie pagina 15 tot en met 18).
Dit jaar zijn er heel wat nieuwigheden.

De 2e grootste, maar de mooiste markt van België en Vlaanderen, is er weer twee opeenvolgende dagen alleen maar voor de kinderen en de jongeren.
Symbolischer kan niet in het kind- en jeugdvriendelijke Sint-Truiden.

 

 

Veel leesgenot!

 

 

Ludwig Vandenhove
uw burgemeester