Elke maand het stedelijk informatieblad in de bus!

Elke maand valt het stedelijk informatieblad bij de Truienaars in de bus.
Burgemeester Ludwig Vandenhove schrijft telkens een voorwoord dat u hier kan lezen.

Opmerkingen zijn steeds welkom op info@sint-truiden.be.

 

Mocht u geen informatieblad ontvangen hebben, dan kan u dat steeds aanvragen via info@sint-truiden.be.

 

 

“Tussen appel en banaan: een project dat de elementen cultuur, integratie, jeugd en ontwikkelingssamenwerking combineert (zie bijlage binnenin)!”

 

 

 

 

 

Voorwoord infoblad mei 2011

 

 

Beste Truienaar

 

 

De stad Sint-Truiden heeft zich de laatste jaren onder andere op de kaart gezet met actuele kunst.
Zo was er vorig jaar de tentoonstelling van Bram Bogart, dit jaar is er het project ‘Het Dorp’ van Gert Robijns.
Dit is een bewuste beleidskeuze, die geld kost. Maar als stad Sint-Truiden moeten we nu eenmaal weten wat we willen: als we ons imago als centrum van Haspengouw hoog willen houden, zijn we dat aan onszelf verplicht.
Bezoek zeker ‘Het Dorp’ eens mocht u dit nog niet gedaan hebben en/of neem deel aan één van de vele omkaderende activiteiten (zie pagina 7).

 

 

‘Doe mei maar een doeboek!’ is deze maand de specifieke actie van de stedelijke bibliotheek. Doeboeken zitten in de lift en de bibliotheek wil eveneens dit jaar op deze maatschappelijke tendens inspelen door haar ruime collectie boeken rond de thema’s Culinair, Hobby & Creatief, Huis & Tuin en Wellness extra in de kijker te plaatsen (zie pagina 10).
Misschien is dit een gelegenheid voor sommige Truienaren om nieuwe en regelmatige bibliotheekbezoekers te worden.

 

 

De wereld is OPEN, ook in Sint-Truiden.
Sint-Truiden is een interculturele en interreligieuze stad.
In het verleden heeft de integratiedienst rond dit gegeven al heel wat initiatieven ondernomen en nu is er op zondag 15 mei 2011 de ‘Limburgse Open Gebedshuizendag’, waarbij diverse geloofsovertuigingen in Sint-Truiden participeren en de burgers uitnodigen om er kennis mee te maken op de locaties en/of gebedshuizen waar dat gebeurt (zie pagina 11).
Maak van deze gelegenheid zeker gebruik, want enkel dialoog en wederzijds begrip vormen de basis van een harmonieuze samenleving.
De integratiedienst heeft een brochure samengesteld met alle geloofsovertuigingen, die in Sint-Truiden een werking hebben.
Aarzel niet om ze op te vragen bij het Huis van de Wereld, Kazernestraat 34, tel. 011-69 16 46, e-mail: info.integratiedienst@sint-truiden.be.

 

 

In dit informatieblad vindt u de folder ‘Tussen appel en banaan’, een initiatief van de vzw Nicaraguacomité en Niquipo, de jongerenbeweging, die actief is rond onze stedenband met Nueva Guinea in Nicaragua.
Hopelijk draagt dit initiatief bij tot een nog grotere bewustwording van ons allemaal voor het armoedeprobleem bij ons, maar ook, en in nog in ergere mate, op andere plaatsen in de wereld, zoals in Nicaragua. Of: nog maar eens een pleidooi voor (meer middelen voor) ontwikkelingssamenwerking.

 

 

Tijdens het weekend van zaterdag 25 en zondag 26 juni 2011 is er op de Grote Markt al voor de 11e keer Joy Joy, het grootste openlucht kinderfestival van Vlaanderen.
Onze tweede grootste markt (maar mooiste!) van België is dan weer compleet van en voor de kinderen.
Joy Joy staat symbool voor het kind- en jeugdvriendelijk beleid dat de stad Sint-Truiden horizontaal probeert te voeren over alle beleidsdomeinen heen.

 

 

Veel leesgenot!

 

 

Ludwig Vandenhove
uw burgemeester